Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 29 травня 2008 р.

Багатодітна родина з Андрушівського району невдовзі переселиться в новий будинок - загальною площею 200 квадратних метрів

Цьому посприяли: виконком андрушівської міськради, яка надала для цього - приміщення колишнього колгоспного дитячого садочка, а кошти для ремонту виділили райрада - у сумі 15 тисяч гривень, та обласний благодійний фонд "Зігрій любов'ю дитину". Все це стало можливим завдяки реалізації на Житомирщині однойменного спільного проекту влади та бізнесу, започаткованого наприкінці минулого року під патронатом Президента України.

"Андрушівський приклад - один з найкращих в області", - констатував сьогодні на колегії облдержадміністрації заступник голови облдержадміністрації Микола Черненко. Певні успіхи досягнуто й в інших районах. На сьогодні Соціальним проектом охоплено 25 сімей, в яких виховується 268 дітей, тобто в цих родинах по 10 та більше дітей. І головне завдання проекту - забезпечити їм нормальні житлові умови. Так у Новограді - Волинському районі вже вручено ключі від нового помешкання багатодітній сім'ї Данюків. Вирішується подібне питання і в Коростені.

Суттєвим для реалізації проекту в області є дольова участь в ньому бізнес-структур. Проте на сьогодні діє лише один меценат - Лев Парцхаладзе. З трьох депутатів Верховної ради, закріплених за областю, дотепер жоден не проявив активності.

вівторок, 27 травня 2008 р.

У Києві у дні святкування міста відбулася презентація всіх регіонів України

Її влаштували обласні земляцтва, в тому числі - й Житомирське. Ця подія мала дві сторони, і обидві - світлі. Перша: генії, як відомо, народжуються в провінції, але працюють у столиці - тож наші видатні земляки мали нагоду доторкнутися до своїх витоків; і друга - запрошені житомиряни мали змогу вдихнути повітря столиці, ще раз показати себе і подивитися культуру цілої України.

Торжества відбулися на схилах Дніпра під аркою, в обрамленні знаменитих каштанів та білої акації. На прес-конференції, де по 20 хв. було надано кожній області, керівники Житомирського земляцтва в Києві іще раз нагадали, що дала Житомирщина і Києву, і всій Україні: це - льон, хміль і граніти, це Леся Українка, Максим Рильський і Сергій Корольов, це - сучасність: Володимир Литвин, Юрій Єхануров, Валентина Семенюк, і сотні керівників підприємств, професорів і докторів, котрі в київських обрісах рухають вперед промисловість, науку, культуру України.

А на великому спільному - зі всіх областей і міста Києва - котрий , до речі, вів теж наш земляк - Володимир Шинкарук - Житомирщину представляв народний вокальний ансамбль "Молодички" з Андрушівського районного будинку культури. Яскраві мелодії з глибинних народних джерел, своєрідний супровід незвичних музичних інструментів викликали щире замилування і захоплення.

Була організована також виставка, де демонструвалися і продавалися вироби народних майстрів. Багато присутніх зачарувала яскрава овруцька вишивка.

Учасники презентації зі всіх областей сподіваються, що з огляду на цю красу і багатство, Київ більше виділятиме інвестицій і для регіонів.

вівторок, 20 травня 2008 р.

До 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні

19 травня в районному будинку культури м.Андрушівка відбулося відкриття виставки „Ми звинувачуємо! Голодомор 1932-1933 років – геноцид Українського народу”, яку підготовлено Українським інститутом національної пам’яті (УІНП). Мета – висвітлення геноциду українців 1932-1933 років, який проводив більшовицький режим СРСР на чолі з Й.Сталіним. У церемонії відкриття виставки взяли участь: керівництво району, представники підприємств, установ, організацій району, ЗМІ, учнівська молодь.

Довідково: планується, що виставку відвідає більше 7 тис. громадян, у т.ч. 4 тис. учнів. Дана виставка перебуватиме у кожному районі та місті області.

andrushivka.fo.ru
понеділок, 19 травня 2008 р.

Як сформувати Андрушівську команду-переможницю за кілька днів до відповідального виступу?

Це знають в Андрушівській гімназії – команда цього навчального закладу перемогла в традиційному конкурсі «Юний дипломат», організованому молодіжним об'єднанням «Євроклуб». Заступник директора гімназії Світлана Казьмирчук розповіла, що до участі в конкурсі їх запросили за чотири дні до його проведення. Але це не завадило стати найкращими з-поміж дев'яти, переважно житомирських, команд: «Я б сказала, що це свідчить про те, що наші діти постійно цією тематикою цікавляться, тому що я просто взяла п'ятьох дітей зі школи, швиденько сформувала команду. І кожен учень себе відстояв, кожен себе проявив». Самі учасники кажуть, що конкурс був цікавим, іноді – нелегким, але з більшістю завдань вони впорались успішно.

Світлана Казьмирчук говорить, що для представників Андрушівської гімназії перемоги на різноманітних конкурсах – не новина. Серед здобутків цього року – третє місце на Всеукраїнському екологічному фестивалі. А призові місця на обласних олімпіадах – вже практично традиція.

вівторок, 13 травня 2008 р.

Знешкоджено протитанкову міну в селищі Нехворощ Андрушівського району

Минула доба принесла кілька таких небезпечних знахідок. Група піротехнічних робіт головного управління МНС знешкодила одну протитанкову міну в селищі Нехворощ Андрушівського району.

четвер, 1 травня 2008 р.

Річка Гуйва

Гуйва — річка в Україні, права притока Тетерева. Басейн Дніпра. Довжина 97 км. Площа водозбірного басейну 1 505 км2. Похил 0,9 м/км. Долина V-подібна, завширшки до 2 км. Заплава у верхів'ї заболочена. Річище шириною до 20 м, глибиною пересічно 1,2 м. Стік зарегульовано ставками. Споруджено Андрушівське водосховище. Використовується на технічне водопостачання, зрошення, рибництво.

Бере початок біля с. Непедівка. Тече територією Козятинського Вінницької й Андрушівського району Житомирської області.

Назва ріки «Гуйва» утворена від латинського «hui» — глянь, поглянь, зри, дивись [Джерело]. Синонім — Видич, Смотрич, Стир (німецькою «stieren» — настирно дивитись). Назва ріки присвячена небесній богині Місяця Артеміді, старшій доньці Зевса, яка наглядає за мораллю в природі і в суспільстві. Назва поселення «Непедівка» також має латинську основу «ne peda» («peda» — стопа, хода; в латині «ne» стверджує основу слова)[Джерело]!!!. Себто, «Непедівка» — Ходинка (присвята Провідній зорі).

Література:

1. «Каталог річок України» — Видавництво АН УРСР, Київ, 1957.
2. «Ресурсы поверхностных вод СССР». — Ленинград, 1967. (рос.).
3. Українська радянська енциклопедія. У 12-ти т. / За ред. М. Бажана. — 2-ге вид. — К., 1974—1985., Том 3., К., 1979, стор. 208.

Архів блогу