Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 29 серпня 2008 р.

Под Житомиром Opel врезался в Mercedes. 3 человека погибли

3 человека погибли и 3 госпитализированы 29 августа из-за дорожно-транспортного происшествия в Житомирской области.

Об этом сообщила пресс-служба Министерства по чрезвычайным ситуациям и защите населения от последствий Чернобыльской катастрофы.

В 3:42 возле села Ивница Андрушевского района, на автодороге "Житомир- Попельня", водитель легкового автомобиля Opel съехал с проезжей части и столкнулся с микроавтобусом Mercedes, который стоял на обочине дороги.

В результате аварии 3 человека погибли, еще 3 человека с травмами разной степени тяжести доставлены в больницу.

пʼятницю, 22 серпня 2008 р.

Фото Андрушівка. Садиба (маєток) Терещенко. Літо, серпень 2008

Місто Андрушівкa (Житомирська область), розташовано на річці Гуйва, проживає до 10 тисяч осіб, у 1975р воно отримало статус міста. Колись тутешні краї були вкрай-східними володіннями Речі Посполитої. З 17 століття землі належали польським князям Бержінскім (село тоді називалося Андрусівка). Бержінскі отримали село спустошеним - воно було в руїнах після набігу південних племен. Князі побудували тут палац, очистили ставок, розбили парк. Як вже говорилося, у другій половині 19 століття в краї стараннями семи Терещенко бурхливо розвивалася цукрова промисловість. Нові магнати будували потужні заводи, скуповували за кордоном найсучасніше обладнання. У 1848 році Артемій Терещенко придбав маєток. Він розширив парк а перебудував палац у стилі французького неоренесансу вже його онук, Михайло Терещенко. Правда, пожити тут йому довелося зовсім недовго. У 1883-1914 рр йшла активна модернізація місцевого цукрового заводу.

Місце фотозйомки: Садиба (маєток) Терещенко (м.Андрушівка, Житомирська обл., Україна).
Дата фотозйомки: 22.08.2008 року.

Автор фото: Сергій Іонніков.
http://ionnikov.at.ua
http://vk.com/ionnikov
http://twitter.com/ionnikov
http://www.facebook.com/ionnikov
http://my.mail.ru/mailua/ionnikov
http://club.foto.ru/author/ionnikov
http://www.odnoklassniki.ru/ionnikov
http://fotki.yandex.ru/users/ionnikov/
http://www.flickr.com/photos/ionnikov/
http://www.panoramio.com/user/ionnikov
https://plus.google.com/110492852725313674656
http://www.youtube.com/ionnikov
http://www.vimeo.com/ionnikov

Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008


Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008


Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008


Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008


Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008


Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008


Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008


Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008


Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008


Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008


Андрушівка садиба маєток Терещенко літо серпень 2008

twitter.com/ionnikov
пʼятницю, 15 серпня 2008 р.

Викрадення комп’ютера в жителя Андрушівки

11 серпня до Андрушівського РВ міліції звернувся місцевий житель із заявою про те, що в м.Андрушівка, по вул.8 Березня, із його будинку, шляхом вільного доступу, невідомим викрадено комп’ютер вартістю близько 3 тис. гривень. Вжитими заходами оперативниками карного розшуку встановлено, що злочин скоїв громадянин Росії, 19-річний житель м. Каспійськ, у якого викрадене вилучено.

середу, 13 серпня 2008 р.

Житомирская область: Скандал вокруг спирта и собственности

Як приватизувати підприємство, якщо за законом цього зробити не можна?

Шляхів – безліч, і про один з них розповіли спеціалісти обласного КРУ. Як повідомила Житомир.info радіостанція «Житомирська хвиля», йдеться про Державне підприємство “Коростишівський спиртовий комбінат”, який за документами, створили на базі Коростишівського та Андрушівського спиртових заводів ще у 2005-му році: «Фактично, сам Коростишівський спиртзавод не був ліквідований, а був перереєстрований в ДП “Коростишівський спиртовий комбінат”. І лише в жовтні 2006 року до цього підприємства було передано майно Андрушівського спиртзаводу.

Проте, на сьогоднішній день Андрушівський спиртзавод не знятий з реєстрації в органах статистики. А Коростишівський спирткомбінат може діяти за умови, якщо два попередніх підприємства зняті з реєстрації і ліквідовані», – розповів начальник відділу аудиту у сфері державної та комунальної власності обласного КРУ Віктор Мошківський.

Він наголошує – Коростишівський та Андрушівський спиртзаводи були внесені до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, а Коростишівський спирткомбінат – ні. І в такий спосіб фактично відкрито шлях для приватизації підприємства. До того ж, зовсім нескладно зробити його збитковим та довести до банкрутства. Наприклад, примусивши реалізовувати спирт за ціною нижче від собівартості: «Справа в тому, що ліцензії на реалізацію підприємство не має, і реалізація відбувається через об’єднання “Київспирт” та корпорацію “Укрспирт”. При цьому ціна реалізації набагато нижча за собівартість – в середньому, якщо брати в доларовому еквіваленті, 4-5 доларів за декалітр».

При цьому собівартість одного декалітру складає в середньому шість доларів, а експортується спирт вже за ціною 7 – 9 євро за декалітр. (При цьому начальник КРУ в Житомирській області – зазначає: можливо, все це робилося і ненавмисно, проте факти все-таки річ уперта).

Житомир.info
www.zhitomir.info
суботу, 2 серпня 2008 р.

Многодетной семье передали помещение детсада в Андрушевке

В Житомирской области в рамках реализации совместного проекта бизнеса и власти «Согрей любовью ребенка» многодетной семье Шеремет передано для проживания отремонтированное помещение бывшего детского сада в поселке Андрушевка.

Как сообщили «Журналу Житомира» в пресс-службе Житомирской ОГА, председатель Житомирской облгосадминистрации Юрий Забела рассказал журналистам, что в этой семье воспитывается 11 детей.

По его словам, «решением исполкома горсовета Андрушевки семье Шеремет передано помещение детсада бывшего КСП имени Т. Шевченко, поскольку большего дома в этом селе найти не удалось, а переселяться многодетная семья из родного села не захотела».

При этом Забела уточнил, что помещение бывшего детсада построено в 1963 году, общая площадь здания составляет 195,3 кв. м, а полезная площадь для проживания - 171 кв. м. По словам губернатора, потребность семьи Шеремет в жилой площади - 111 кв. м.

Он также вручил новоселам подарки и пожелал успехов и счастливого проживания в новом доме, передает УНИАН.

Журнал Житомира

Архів блогу