Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
суботу, 31 березня 2012 р.

Дякуємо депутату за допомогу

Кожна людина сама собі прокладає життєву дорогу, намагається достойно пройти нею, як кажуть в народі: «Скільки кому відведено долею». На жаль, доля не завжди дарує тільки прекрасне. Іноді людина втрачає здоров’я, а разом з ним можливість здійснити надії, повноцінно реалізувати себе. Так трапилося і з нашою родиною - з трьох дітей, що нам подарувала доля, двоє з дитинства хворіють на цукровий діабет І типу з важкою формою перебігу та інсулінозалежністю, а відтак, є інвалідами ІІ групи. При такому захворюванні постійно потрібно контролювали рівень глюкози в крові, мати глюкометри, які самостійно придбати ми не мали можливості, бо коштують вони чималі гроші. В наш складний час здоровій людині важко знайти роботу, а що вже казати про хвору... Мізерної пенсії за інвалідністю, що отримують сини, не вистачає навіть на лікування. В січні цього року ми звернулися до народного депутата України, голови політичної партії Українська платформа «Собор» Жебрівського П. І. з проханням допомогти у вирішенні нашої проблеми. І ось 20 березня сини отримали такі довгоочікувані глюкометри. Дуже дякуємо Вам, Павле Іановичу, за людяність, співчуття і небайдужість до людей та їх проблем.

З повагою,
родина Макаревичів
м. Андрушівка

На Житомирщині затримано групу шахраїв-гастролерів

Коли на порозі будинку літньої жительки с.Тарасівки Андрушівського району з’явилися троє гамірливих жінок та дитина, господарка навіть розгубилася. Та й було від чого. Адже візитерки наперебій одна одній почали пропонувати пенсіонерці придбати у них килими за помірними цінами.
Поки одна розповідала про свій товар, інша штурхала господарку з другого боку, аби та зглянулася на запропоноване нею. А з-за спини обох торговок вже визирала третя, яка переконувала, що має найоригінальніший і дуже цінний килим. І так вони затуркали голову бідній господарці, що та й не вгледіла, як хтось таки пробрався до її будинку.
Ледь відкараскавшись від нав’язливих пропозицій та вмовлянь, пенсіонерка поспіхом закрила двері свого будинку, а торговки, щось голосно гелгочучи, пішли геть з подвір’я домогосподарства.
Оговтавшись за якусь мить та відчуваючи щось недобре, літня господарка кинулася перевіряти в одній з кімнат будинку схованку, де зберігала грошові заощадження. Проте всі 22 тисячі гривень, які жінка тривалий час потроху відкладала, безслідно зникли. Зрозумівши, що її надурили, жертва шахрайок зателефонувала до міліції.
Зазвичай, розкрити такого роду злочини та затримати шахраїв – справа доволі важка, адже, як правило, жертви не запам’ятовують прикмет своїх кривдників. А ті, в свою чергу, після чергової шахрайської оборудки чимскоріше накивають п’ятами подалі від місця скоєння злочину. Проте цього разу не пощастило таки аферистам. Далеко втекти їм не вдалося.
В Андрушівському районі були затримані два автомобілі, «Москвич» і ВАЗ-2106, в яких знаходилося 9 осіб. Серед них чоловіки та жінки різного віку. Під час огляду правоохоронці вилучили у них ту саму суму грошей, яка зникла у мешканки с.Тарасівки. А сама вона впізнала серед затриманих тих торговок, які завітали до її подвір’я під приводом продажу килимів.
За таких обставин усіх затриманих було доставлено до райвідділку міліції, де встановлено, що всі вони є жителями Запоріжжя. А ось що їх привело на Житомирщину, а також чи причетні затримані до низки інших подібних злочинів, учинених на території нашої області, наразі з’ясовують працівники міліції.
Шановні громадяни! Якщо ви стали жертвою шахраїв і на наведених вище фотографіях упізнаєте когось зі своїх кривдників, повідомте про це до найближчого відділу міліції особисто чи за номером телефону (04136) 2-18-61 або 102.

Ольга Номерчук,
СЗГ УМВС України в Житомирській області
пʼятницю, 30 березня 2012 р.

На Житомирщині затримано групу шахраїв-гастролерів

Троє жінок під приводом продажу килимів завітали до обійстя пенсіонерки з Андрушівського району. Ледь відкараскавшись від нав’язливих пропозицій, господиня поспішила в дім перевірити свою схованку, де знаходилися 22 тисячі гривень. Їх, звісно, там вже не було. Тож вона негайно зателефонувала до міліції.

Зазвичай, розкрити такого роду злочини та затримати шахраїв – справа доволі важка, кажуть правоохоронці. Адже, як правило, жертви не запам’ятовують прикмет своїх кривдників. А ті, в свою чергу, намагаються якомога швидше зникнути. Проте цього разу не пощастило саме аферистам.

В Андрушівському районі було затримано два авто з 9 особами. Серед них чоловіки та жінки різного віку. Під час огляду правоохоронці вилучили у них ту саму суму грошей, яка зникла у пенсіонерки. А сама вона впізнала серед затриманих тих торговок, які завітали до її подвір’я.

Усіх затриманих було доставлено до райвідділу міліції, де встановлено, що вони є жителями Запоріжжя. А ось що їх привело на Житомирщину, а також чи причетні затримані до низки інших подібних злочинів, вчинених на території нашої області, наразі з’ясовують працівники міліції.

В лісах Житомирщини порахували диких тварин

Мисливствознавці та єгері стверджують, що в наших лісах мешкає майже 2 тисячі лосів, понад 800 оленів європейських та ще 245 плямистих, більше 46 тисяч зайців та майже 15 тисяч козуль. Минулого року в мисливські угіддя Андрушівського району завезено муфлонів та лань, яка вже збільшує свою популяцію.

Фахівці обласного управління лісового та мисливського господарства констатують, що чисельність мисливських тварин з року в рік збільшується. За результатами цьогорічного обліку, наприклад, за 5 останніх років копитних стало більше на 21 відсоток.

Втім, незважаючи на постійне збільшення чисельності, поки що оптимальної досягнуто лише по кабанах – їх зараз близько семи тисяч.

Складною залишається ситуація з популяцією лисиці та вовка. При оптимальній чисельності лисиці 0,5-1 особина на 1 тис.га - в наших угіддях її мешкає 2,2 особини. Що може створити певну епізоотичну загрозу.

суботу, 24 березня 2012 р.

Відпочинок на природі "з кайфом" зупинив "Беркут"

Двоє жителів Андрушівського району Житомирщини суботнього дня вирішили провести час у лісі, на свіжому повітрі. Втім, нічого особливого для нашого краю у цьому й немає. Хіба що тільки те, що для гарного відпочинку парубки прихопили з собою близько двох стаканів марихуани. Втім завадили такому їх дозвіллю бійці спецпідрозділу «Беркут», які входили до складу мобільних груп по профілактичному відпрацюванню території району.

Як розповів командир взводу роти міліції особливого призначення при УМВС Юрій Пушкарук, любителів зелених насаджень, і в прямому, і переносному сенсі, бійці помітили у лісовому масиві, патрулюючи одну з вулиць на околиці райцентру. Увагу міліціонерів привернув той факт, що забачивши патрульний автомобіль, хлопці заметушились і щось терміново викинули подалі від себе. Як згодом з’ясувалось, в обох було що приховувати від сторонніх очей.

Наблизившись до парубків, правоохоронці поцікавились метою ранкового відвідування лісу, на що скільки-небудь вмотивованої відповіді не отримали. На наступне запитання про наявність при собі заборонених предметів, обоє «лісовиків» взагалі відмовчувались. Така невпевнена поведінка та ще специфічний запах, який супроводжує вживання певної групи наркотичних засобів, переконали міліціонерів провести поверхневий огляд. І, як виявилося, недарма. У кишені одного з чоловіків було виявлено паперовий згорток з характерною сировиною, за зовнішніми ознаками дуже схожою до марихуани.

Ще один такий же пакунок знайшовся у мопеді, на якому хлопці приїхали до лісу. Належить транспортний засіб іншому учаснику дуету.

Уже після приїзду слідчо-оперативної групи Андрушівського РВ УМВС України в Житомирській області затриманні таки спромоглися пояснити свою зустріч.

- Я зателефонував другу, ми збиралися відпочити на природі. Зустрілись, пригостив його «травою», покурили. – Розповідає один із затриманих.

Як з’ясувалось, саме недопалку дурманячої цигарки й намагалися позбутися чоловіки, забачивши патруль «Беркуту». Втім вилучених згодом в обох парубків близько 40 грам марихуани вистачило б, щонайменше, на півроку такого небезпечного для здоров’я відпочинку. Тож працівники міліції задокументували всі обставини та доставили затриманих до Андрушівського райвідділу, а небезпечну сировину вилучили та направили на експертне дослідження. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи.

У домогосподарстві іншого жителя одного з сіл району, розповів начальник Андрушівського РВ УМВС Володимир Бенедюк, працівники міліції у ході проведення оперативно-профілактичного відпрацювання також виявили незаконне зберігання наркотиків. У підсобному приміщенні оперативники знайшли закопаний пакунок з подрібненою рослинною масою, а у самому будинку – пристрій для вживання наркотичних засобів. І навіть гість господаря приніс з собою зілля, за його словами петрушку, аби полікувати зуби. Втім ззовні вона більше схожа на коноплі. Нині це з’ясовують експерти, а сам підозрюваний розповідає, що він не наркоман, а так, задля розваги, покурює.

Після проведення відповідних перевірок та експертних досліджень буде прийнято рішення щодо відповідальності чоловіка за такі забавки. До речі, у нього уже є сумний досвід відбування кримінального покарання.

Загалом же, працівники міліції констатують, що проведення профілактичних заходів має позитивний результат у попередженні вчинення злочинів та правопорушень, а відтак триватимуть вони і надалі.

Алла Ващенко,
СЗГ УМВС України в Житомирській області
понеділок, 19 березня 2012 р.

Конкурс аматорів художнього читання

«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі», -писала Ліна Костенко. Дійсно, поетичне слово наділене особливим магнетизмом і настроєм, особливо якщо читець промовляє не просто «для годиться», а віддає левову частку внутрішніх сил під час декламації. 16 березня у районному будинку культури відбувся конкурс аматорів художнього читання.

Змагання складалися із двох частин. Перша – читання віршів Вадима Крищенка - і друга, під назвою «Мій улюблений літературний герой». Тож під час другого етапу конкурсу сцена рясніла Червоними Шапочками, Пеппі Довгими Панчохами, була Проня Прокопівна, Наталка-Полтавка і навіть «декілька Сашків» із довженківської «Зачарованої Десни».

Серед членів журі були начальник відділу культури і туризму Білецька Галина Іванівна, завідувач сектору соціальної роботи райдержадміністрації Горкун Володимир Іванович, директор районної бібліотеки Шпаківська Неля Володимирівна, актор Житомирського академічного театру ляльок Ткачук Михайло, представники Житомирського коледжу культури і мистецтв (які блискуче продемонстрували свої декламаторські здібності) та інші.

Через різний віковий діапазон учасників розділили на дві категорії: старшу і молодшу (від 5 до 10 років). Оцінювання проводилося з огляду на виконавчу майстерність, сценічну культуру та оригінальність вирішення художнього твору.

Приз глядацьких симпатій отримали Рубан сергій і Тодоровська Вероніка – наймолодша учасниця конкурсу. Усі учасники одержали почесні дипломи та подарунки. Третє призове місце розділили між собою Охрімчук Аліна із молодшої групи та Дмитренко Людмила (село Івниця). Друге місце посіли Удот Ірина та Обущак Валерія, ну а перші призові місця зайняли Чуб Владислав та Іванченко Катерина (селище Червоне). «Дуже талановита дівчинка, яку ми часто бачимо на сцені ще і як виконавицю українських народних пісень», - зауважила голова журі Галина Іванівна Білецька, коли вручала нашій Катеринці нагороду. Дійсно, мало хто не знає яскравого гурту «Веретенце», у якому співає переможниця.

Брала участь у конкурсі також Струтовська Юлія, яка виступала як представник Малих Мошківець. Гран-прі вибороли Ломачук Данило та Манзебур Іванна. Гарні враження залишив після себе конкурс, який перетворився на свято віршованого слова, здатного робити людей добрішими ,більш відкритими до прекрасного і вічного.

суботу, 17 березня 2012 р.

В Житомирской области обнаружили бешеную корову, которая могла заразить 6 человек

15 марта 2012 года на ПЗЧ ППЧ-41, г. Андрушевка поступило сообщение о том, что 11 марта 2012 года в с. Н.Котельня Андрушевского района зарегистрирован случай бешенства коровы.

Об этом сообщили в пресс-службе ТУ МЧС в Житомирской области.

Ветеринарной службой Андрушевского района были отобраны анализы и подтверждено заболевание бешенством. Труп коровы сожгла ветеринарная служба района в скотомогильнике с. Н. Котельня.

С больным животным контактировали 6 человек (семья хозяина и 3 ветеринарных врача). В больницы Андрушевского района контактирующие лица не обращались.

На 16 марта 2012 года запланировано заседание противоэпизоотической районной комиссии в райгосадминистрации.

Весняні турботи хліборобів

Мине небагато часу і хлібороби знову вийдуть в поле. В поточному році ярий клин в сільськогосподарських підприємствах займе 36,7 тис. га, з них зернові посіють на 10,3 тис. га.
Під цукрові буряки буде відведено 3,2 тис. га, сою - 5,0 тис. га, соняшник - 2,5 тис. га, картоплю і овочі -1000 га. Нині в господарствах триває підготовка до весняно-польових робіт. Завершується ремонт, регулювання та наладка техніки. Коефіцієнт її готовності до посівної становить 88-95%. У весняній посівній в господарствах району буде задіяно 303 трактори, 125 сівалок, понад 200 одиниць грунтообробних механізмів. Всього за 3 місяці поточного року закуплено техніки на 2 млн. грн. Запорукою доброго врожаю є насінництво. В цілому по району маємо в достатній кількості насіння ярих зернових культур. Підготовлено 2800 тонн кондиційного насіння. Варто зауважити, що більшість господарств веде правильну сортову політику, на 100% забезпечені якісним посівним матеріалом ТОВ СП «Спіка», ПОСП «Надія», ТОВ «Укр Агро РТ», ПП «Імпак», ДП «Оранта». Аграрії знають, що вирівняне однорідне насіння має більш високі врожайні якості, дає дружні сходи, підвищує стійкість рослин до хвороб. Варто предметніше зайнятися насінництвом і терміново виправляти ситуацію у ПОСП «Іванківське», СФГ «Шателюк», ПП «Яроповичі», СТОВ «Хлібороб», в ряді фермерських господарств. В наших елітгоспах - сортодослідній станції та ДП «Оранта» є в достатній кількості насіння еліти зернових високої якості, яке вони можуть реалізувати всім бажаючим за доступними цінами. Керівники господарств усіх форм власності, особливо фермери, повинні цим скористатись. Хотілося б порушити і таке не менш важливе питання, як контроль за ходом перезимівлі озимини. В цьому році спеціалісти господарств повинні особливу увагу приділити догляду за посівами цих культур у весняний період. Враховуючи відносно пізні строки сівби озимих зернових культур у осінній період 2011р. і те, що на основних посівних площах озимі знаходяться в доброму і задовільному стані, для стимулювання швидкого відростання і формування повноцінної кількості продуктивних стебел озимі необхідно підживити азотними добривами. У першу чергу зазначений агрозахід слід провести на зріджених та недостатньо розвинутих посівах. Не менш важливим фактором у нарощуванні виробництва рослинницької продукції є забезпеченість мінеральними добривами. Із загальної потреби 10,7 тис. тонн фізичної ваги мінеральних добрив господарства району придбали понад 6 тис. тонн, що становить 60% до потреби. На жаль, деякі господарства взагалі не мають жодної тонни добрив. Ми всі прекрасно розуміємо, що, не піджививши озимини, посіявши ярину без добрив, господарі недоберуть значну кількість урожаю. Що стосується засобів захисту рослин, то їх на весняно-літній період є в достатній кількості - 35,6 тонни. На 100 відсотків господарства забезпечені протруйниками. До речі, в районі останніми роками необроблене насіння в грунт не заробляють. Керівники і спеціалісти господарств відпрацьовують стратегію на весняну посівну, щоб провести її в оптимальні агротехнічні строки.

Наталія Лисюк,
начальник відділу управління АПР
четвер, 15 березня 2012 р.

Про роботу спостережної комісії районної державної адміністрації за 2011 рік

З метою забезпечення зниження загального рівня злочинності та надання допомоги в соціальній адаптації при районній державній адміністрації створена і функціонує спостережна комісія, яка здійснює громадський контроль та виховну роботу з особами, звільненими з місць позбавлення волі. Спостережна комісія райдержадміністрації разом із міжрайонною кримінально-виконавчою інспекцією, дільничними інспекторами міліції, районним управлінням юстиції, управлінням праці і соціального захисту населення райдержадміністрації, Андрушівським РЦСССДМ, районним центром зайнятості постійно працюють в напрямку соціальної адаптації осіб, які відбували покарання, а також умовно-достроково звільнених та умовно засуджених. Так, в районному центрі зайнятості бронюються місця для осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Протягом 2011 року з місць позбавлення волі повернулись понад 50 осіб, до яких застосовано умовно-дострокове звільнення; з них 40 звернулися за допомогою до спостережної комісії. Один отримав матеріальну допомогу, щоб відновити документи (паспорт). Більшість осіб, яких заслуховували на засіданнях спостережної комісії, працює по найму, їх робота має тимчасовий характер.

Володимир Радецький,
голова спостережної комісії райдержадміністрації
середу, 14 березня 2012 р.

Епископ Никодим посетил Покровский храм с. Гальчин

14 марта, в день памяти святой преподобномученицы Евдокии, в Свято-Покровском храме с. Гальчин произошло таинство исповеди духовенства Андрушевского округа Житомирской епархии и была совершена Божественная Литургия Преждеосвященных Даров, которую возглавил епископ Житомирский и Новоград-Волынский Никодим.
Прихожане Свято-Покровской церкви впервые за много лет приняли участие в архиерейском богослужении. Пришли в церковь и воспитанники детского сада «Теремок», который находится рядом с храмом, принявших Святого Причащения.

Атмосфера, царившая в церкви, была благодатной, побудила каждого оценить свои поступки, проанализировать повседневную жизнь. А с какой верой и благодарностью слушали речь Владыки малыши, все прихожане и гости.

В своей проповеди епископ подчеркнул, что все мы должны жить в мире и согласии, жить без греха, уважать ближнего, помогать немощным. А родителям были адресованы указания по правильному воспитанию своих детей в православной вере.

В конце службы благочинный Андрушевского округа настоятель Свято-Покровского храма протоиерей Николай Гаврилов поблагодарил владыку Никодима за визит и совместную молитву.

Проблеми обговорювали громадою. Червоне

Червоне

На загальних зборах громадян у Червоному звітував про роботу селищний голова Ящук Ю. В., який, зокрема, сказав, що минулого року чимало було зроблено по ремонту дитячого садка, благоустрою та санітарній очистці селища, соціальному захисту різних верств населення. Зокрема, 87 громадянам було надано матеріальну допомогу на суму 33180 грн., проведено ремонт великого залу спорткомплексу. Працює на території ради ПАТ «Червонський цукровик», ДП «Червоненський завод продтоварів», які надають посильну допомогу в утриманні соціальної сфери селища. Ящук Ю. В. поділився з односельцями планами щодо запровадження альтернативного опалення в дитячих дошкільних закладах, проведення опалення в спорткомплексі, заміни пам’ятника загиблим воїнам в центрі селища тощо. На зборах з інформацією виступив дільничний інспектор Яковчук В. М. Директор КП «Червоненський селищний ринок» Журбіцький О. С. інформував про роботу підприємства і запропонував жителям Червоного укласти договори на вивіз сміття з домоволодінь громадян та членів об’єднання співвласників багатоповерхових будинків «Єдина родина». Зав. ветдільницею Ковальчук О. М. доповів про загрозливі хвороби тварин і птиці та роз’яснив методи їх профілактики. Жителі у своїх виступах говорили про наболіле. Прихожани православної церкви святого Миколая запропонували перенести роботу селищного ринку з неділі на суботу. Йшла мова про прийом громадян профільними лікарями ЦРЛ, говорили про необхідність проведення капітального ремонту приміщення філії школи мистецтв. Жителі селища порушували питання благоустрою території населеного пункту, ремонту будинку культури ПАТ «Червонський цукровик». На загальних зборах громадян виступив голова районної ради Мельник О. В., який відмітив злагоджену роботу колективу селищної ради та її депутатського корпусу, які мають підтримку громади селища. Кирилюк О. В., директор ПАТ «Червонський цукровик», у своєму виступі наголосив, що підприємство буде надавати посильну допомогу територіальній громаді у проведенні робіт з благоустрою, зокрема в ремонті дороги по вулиці Залізничній. Олег Васильович подякував громадянам селища за підтримку на виборах до районної ради. На завершення перед учасниками зібрання виступили з концертом місцеві аматори.

Галина Козиренко,
секретар селищної ради

Проблеми обговорювали громадою. Малі Мошківці

Малі Мошківці

Нещодавно відбулися збори громадян села Малі Мошківці, в яких взяли участь голова райдержадміністрації Б. В. Мазур та заступник голови районної ради В. Б. Шпаківський. Із звітом про роботу сільської ради за минулий рік виступив сільський голова А. І. Шелепа. Зокрема, він зауважив, що хоч і було скрутно з коштами, але впорядкували сільське кладовище, відремонтували приміщення сільської ради, клубу, навели порядок на вулицях, спиляли старі дерева в парку. Не стояли осторонь проблем малозабезпечених односельців - надавали їм матеріальну допомогу. Дільничний інспектор В. М. Яковчук увагу присутніх зосередив на профілактиці правопорушень, зокрема, закликав батьків серйозніше займатися вихованням дітей, слідкувати, аби ті не приходили пізно додому. Перед учасниками зборів виступили лісник О. П. Громчак, голова ветеранської ради З. Ф. Перчук. Останній вів мову про збір коштів за використання пасовиська, говорив про посадку лісу, освітлення сільських вулиць, наведення санітарного стану біля магазину, порядку при одержанні зерна за орендовані паї. Сельчан хвилювали питання оплати за реалізоване молоко з приватних господарств, використання земель запасу, проблеми, що виникли із забезпеченням жителів села питною водою. Виступив перед мошківчанами і голова райдержадміністрації Б. В Мазур, який розповів про стан соціально-економічного розвитку району, дав вичерпні відповіді на запитання. Його виступ поступово переріс у невимушену розмову з людьми. На зборах було обрано новий склад громадських організацій.

Василь Гребенюк,
с. Малі Мошківці
вівторок, 13 березня 2012 р.

Де беруться борги?

Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, платежів до Пенсійного фонду, податків і зборів на підприємствах району, стан розрахунків за енергоносії та житлово-комунальні послуги йшла мова на засіданні колегії райдержадміністрації.
У своєму виступі перший заступник голови райдержадміністрації Борисов О. А. відмітив, що районною державною адміністрацією спільно з правоохоронними органами, управлінням Пенсійного фонду, праці та соціального захисту населення, податковою інспекцією в районі, державним інспектором праці та районним центром зайнятості постійно проводиться робота по забезпеченню гарантій з оплати праці, встановлених Конституцією та Законами України, її легалізації та погашення заборгованості. Постійною є робота по погашенню боргів по податках і зборах, перш за все до місцевих бюджетів та Пенсійного фонду. Контролюючими службами району проведено 179 перевірок, в ході яких виявлено 27 працівників, трудові відносини з якими роботодавці належно не оформили; 45 роботодавців притягнуто до адміністративної відповідальності. За допущені порушення порядку нарахування і сплати страхових та єдиного внесків до Пенсійного фонду нараховані фінансові санкції на суму 548,7 тис. грн., пені - 265,1 тис. грн. За несвоєчасну сплату страхових внесків до адміністративної відповідальності притягнуто 15 керівників підприємств-боржників на суму 12,8 тис. грн. Державна виконавча служба за 2011 рік стягнула боргів до Пенсійного фонду 949,1 тис. грн. Заборгованість із виплати заробітної плати мають лише підприємства, щодо яких порушено справу про банкрутство, в ряді інших підприємств району час від часу виникає короткострокова заборгованість. Причиною, як правило, є неплатежі споживачів за отримані товари (роботи, послуги). За статистичними даними середня заробітна плата в районі складає: у промисловості - 1704 грн., сільському господарстві - 1845 грн., освіті - 2226 грн., медицині - 1606 грн. Невиправдано низьким є рівень оплати праці на деяких підприємствах та в організаціях, зокрема, в системі райспоживспілки, а також у ПОСП «Колос», СФГ «Шевченківське», СФГ «Шателюк», TOB «Яромир», ПП «Яроповичі». Постійно проводиться робота по забезпеченню надходжень до Пенсійного фонду України та зменшенню існуючих боргів. За 2011 рік надійшло 39,7 млн. грн., що на 2,9 млн. грн. більше в порівнянні з попереднім роком. Станом 01.01.2012 р. заборгованість до Пенсійного фонду України по району становить 3,7 млн. грн., яка порівняно до 01.01.2011 року зросла на 57 тис. грн. Найбільшими боржниками по страхових внесках на початок поточного року є: казенне підприємство «Промінь» с. Новоівницьке - 814,1 тис. грн.; ВАТ «Андрушівське АТП-11838» - 1,3 млн. грн.; ВАТ «Мостовське» - 170,4 тис. грн.; СТОВ «Суворова» с. Антопіль - 48,7 тис. грн.; TOB «Андрушівський агробуд» - 4,1 тис. грн.; ПП Махінчук В. М. с. Гальчин - 66, 4 тис. грн. За січень поточного року на рахунки УПФУ в Андрушівському районі надійшло 2,8 млн. грн., що на 0,6 млн. грн. більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Протягом січня 2012 року повністю погасили заборгованість філія «Андрушівський райавтодор», TOB «Червоне-продсервіс» та ДП «Червоненський завод продтоварів». На жаль, не всі підприємці та керівники підприємств усвідомлюють, що, створюючи заборгованість до Пенсійного фонду, вони не стільки економлять кошти, скільки наражають свої підприємства на штрафні санкції, працівникам зменшуюють страховий стаж, а, отже, розмір майбутньої пенсії. Борисов О. А. інформував про результати роботи державної податкової інспекції в районі з мобілізації надходжень до місцевих бюджетів усіх рівнів у 2011 р. Зокрема, наголосив, що протягом минулого року до бюджетів міста, селища, сіл району та районного бюджету надійшло 21,3 млн. грн., в тому числі: податку з доходів фізичних осіб (ПДФО) - 15,0 млн. грн., плати за землю - 4,4 млн. грн., місцевих податків і зборів - 1,0 млн. грн., фіксованого сільгоспподатку - 0,3 млн. грн., плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами - 0,3 млн. грн. В поточному році, необхідно зібрати до місцевих бюджетів нашого району 21,5 млн. грн., в тому числі ПДФО 16,7 млн. грн. та 4,1 млн. грн. плати за землю.
Найбільшими боржниками в районі на даний час є: по Андрушівській міській раді: - ВАТ «Андрушівське АТП-11838» - заборгованість по ПДФО 362,9 тис. грн., сума боргу по орендній платі за землю 19,5 тис. грн. (порушена справа про банкрутство); TOB «Андрушівка-цукор» - сума боргу по ПДФО 13,3 тис. грн. (порушена справа про банкрутство); ДП «Коростишівський спиртовий комбінат» м. Андрушівка - заборгованість по земельному податку 833 тис. грн. (порушена справа про банкрутство); МПП «Комунальник» м. Андрушівка - борг по орендній платі за землю 4,2 тис. грн.; ПСП ім. Шевченка - борг по орендній платі за землю 33,4 тис. грн. (порушена справа про банкрутство); TOB «Дельта-Ресурс» м. Андрушівка - борг по орендній платі за землю 66,7 тис. грн. Втрати міського бюджету обчислюються в 1017,4 тис. грн.
По Забарській сільській раді: - ПОСП «Котівське» (порушена справа про банкрутство) - сума боргу по орендній платі за землю 9,8 тис. грн.
По Антопільській сільській раді: - СТОВ «Суворова» - сума боргу по орендній платі за землю 31,0 тис. грн.
По Мостівській сільській раді: - ВАТ «Мостовське» (порушена справа про банкрутство) - сума боргу по ПДФО становить 62,3 тис. грн., борг по орендній платі за землю - 9,4 тис. грн.; ТОВ «Київ-Агробуд» заборгованість по ПДФО 18 тис. грн., по орендній платі за землю 41,2 тис. грн.
По Новоівницькій сільській раді: - казенне підприємство «Промінь» - борг по ПДФО становить 401,4 тис. грн., по орендній платі за землю - 29,9 тис. грн. По даному боржнику описане майно в заставу на суму 1363,4 тис. грн. Заборгованість знаходиться на стягненні у виконавчій службі. Втрати сільського бюджету - 130,3 тис. грн. Як наслідок, втрати районного бюджету складають 420,1 тис. грн. Враховуючи проведений аналіз джерел надходжень, працівникам податкової служби, фінансового управління райдержадміністрації, місцевого самоврядування та виконавчої влади першочергово необхідно забезпечити: - підвищення офіційного рівня оплати праці на підприємствах району, перш за все у приватних підприємців та у сфері торгівлі і послуг; - здійснення контролю за обгрунтованою сплатою земельного податку; - залучення нових платників ПДФО та збільшення площі земельних ділянок, що передані в оренду, в тому числі так звана «відумерла спадщина»; - стягнення боргів по ПДФО та платі за землю; - поновлення грошової оцінки земель населених пунктів. Як відмітив виступаючий, важливим питанням є розрахунки підприємств, установ, організацій та населення району за спожиті енергоносії і житлово-комунальні послуги. Заборгованість за житлово-комунальні послуги на початок 2012 року склала 288,3 тис. грн., в т.ч. утримання будинків і споруд та прибудинкових територій - 180,8 тис. грн. (с. Новоівницьке та м. Андрушівка); централізоване водопостачання та водовідведення - 100,5 тис. грн.; вивезення побутових відходів - 5,8 тис. грн. Таким чином, комунальні підприємства втрачають значні кошти за надані послуги, а саме: КП «Пролісок» Новоівницької сільської ради - 127,2 тис. грн.; ПП «Андрушівка» - 107,5 тис. грн.; КП Андрушівської міської ради «Комсервіс» - 63,4 тис. грн. Отже, у комунальних підприємств, які створені місцевими радами для забезпечення населення життєво важливими послугами, виникають борги по заробітній платі, за енергоносії. Про серйозний ремонт техніки та обладнання, придбання нової техніки взагалі не йдеться. Намагається подолати фінансову скруту КП "Пролісок” с. Новоівницьке. Незважаючи на зміну керівництва, контроль депутатів сільської ради за роботою підприємства борги мешканців селища за комунальні послуги не зменшуються. І хоча є рішення загальних зборів селища у 2011 р. про вжиття невідкладних заходів впливу до боржників, на сьогодні сільською радою не ініційовано жодного судового позову до боржників. Борисов О. А. наголосив, що оперативність та результативність розв’язання названих проблем безпосередньо залежить від активної життєвої позиції кожного жителя району - від робітника до керівника, голови місцевої ради, депутатського корпусу. За інших обставин все це може так і залишитися безкінечною війною місцевої влади з боргами і боржниками.

Наш депутат

Знайомтесь: Циплюк Сергій Володимирович - вперше обраний депутат Любимівської сільської ради. Його виборчий округ - вулиця Зелений Гай. Він - керівник місцевого осередку Партії регіонів. Сельчани не розчарувалися в своєму виборі - депутат - член постійної комісії з гуманітарних питань, законності, правопорядку, прав людини, регламенту і депутатської етики, бере активну участь у її засіданнях. Ініціативний і відповідальний, Сергій Володимирович не пропускає жодного засідання сесії. Він - заступник голови народної дружини. Якщо треба виконати якусь важливу роботу, сільський голова завжди радиться із С. В. Циплюком, розраховує на його підтримку і допомогу. Так було, коли зрізали по вулицях старі дерева, коли влітку ремонтували дороги. У депутата є трактор МТЗ-80, якого він викупив у збанкрутілому господарстві. Полагодив і тепер має надійного помічника не лише у своєму господарстві. Кому з односельців треба города виорати чи засіяти, привезти дрова чи корми - всі до Сергія звертаються за допомогою - нікому не відмовляє. Має він і легковий автомобіль. Знаючи добру вдачу чоловіка, люди просять підвезти - кого до райцентру, кого до лікарні. Село ж наше - на краю району, навіть до траси старим та немічним добратися проблемно. Не сидить без діла наш депутат і взимку: сконструював пристрій для прибирання снігу і очищав від нього дороги в селі, яке дуже розтягнуте і окремі двори пенсіонерів віддалені від центру на кілометри. Роботою депутата сільської ради С. В. Циплюка любимівчани задоволені, за що йому і вдячні.

Олександр Бобунов,
депутат Любимівської сільської ради
неділю, 4 березня 2012 р.

Андрушевка детская фотосъемка. Даша

Предлагаем фото и видеосъемку свадебных церемоний, Love Story, детские праздники, утренник, день рождения, юбилей, корпоратив, венчание, крестины, любые праздники, события, мероприятия. Также семейная, портретная, детская, школьная, репортажная, предметная, рекламная фото и видеосъемка, фотосессии, выпускные альбомы. Услуги видеомонтажа, пост-обработка, титры, музыкальное оформление, спецэффекты, изготовление видеоклипов и видеороликов, рекламные видеоролики, презентационные видеоролики, корпоративные фильмы. При заказе фотографа и видеооператора вместе предоставляется скидка. Гарантируем высокий профессионализм и приемлемые цены.

Работаем по всей Украине.

Наш сайт: http://andrushivkastudio.pp.ua
E-mail: photovideostudia@gmail.com


Андрушевка детская фотосъемка
Андрушівка дитяча фотозйомка
Андрушівка фото дітей

Андрушівка дитяча фотозйомка. Вова

Пропонуємо фото та відеозйомку весільних церемоній, Love Story, дитячі свята, день народження, ювілей, корпоратив, вінчання, хрестини, будь-які свята, події, заходи. Також сімейна, портретна, дитяча, шкільна, репортажна, предметна, рекламна фото та відеозйомка, фотосесії, випускні альбоми. Послуги відеомонтажу, пост-обробка, титри, музичне оформлення, спецефекти, виготовлення відеокліпів і відеороликів, рекламні відеоролики, презентаційні відеоролики, корпоративні фільми. При замовленні фотографа та відеооператора разом надається знижка. Гарантуємо високий професіоналізм і прийнятні ціни.

Працюємо по всій Україні.

Наш сайт: http://andrushivkastudio.pp.ua
E-mail: photovideostudia@gmail.com


Андрушевка детская фотосъемка
Андрушівка дитяча фотозйомка
Андрушівка фото дітей


суботу, 3 березня 2012 р.

Андрушівка фотозйомка дітей. Коля

Пропонуємо фото та відеозйомку весільних церемоній, Love Story, дитячі свята, день народження, ювілей, корпоратив, вінчання, хрестини, будь-які свята, події, заходи. Також сімейна, портретна, дитяча, шкільна, репортажна, предметна, рекламна фото та відеозйомка, фотосесії, випускні альбоми. Послуги відеомонтажу, пост-обробка, титри, музичне оформлення, спецефекти, виготовлення відеокліпів і відеороликів, рекламні відеоролики, презентаційні відеоролики, корпоративні фільми. При замовленні фотографа та відеооператора разом надається знижка. Гарантуємо високий професіоналізм і прийнятні ціни.

Працюємо по всій Україні.

Наш сайт: http://andrushivkastudio.pp.ua
E-mail: photovideostudia@gmail.com


Андрушевка детская фотосъемка
Андрушівка дитяча фотозйомка
Андрушівка фото дітей


Архів блогу