Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
неділю, 23 вересня 2012 р.

Житомирській області – 75

22 вересня в місті Житомир пройшли урочисті заходи з нагоди 75 – ї річниці утворення Житомирської області. Делегація Андрушівського району, яку очолював голова Андрушівської районної ради Мельник О.В. та голова райдержадміністрації Мазур Б.В. взяли участь в урочистих зборах з нагоди свята, що відбулося в обласному академічному театрі ім. І. Кочерги. У заході взяв участь голова Верховної Ради України Литвин В.М., який привітав громадськість області з ювілейною датою та зачитав вітальну адресу від Президента України В.Ф. Януковича. Поряд присутніми виступив голова облдержадміністрації Рижук С.М. та голова обласної ради Запаловський Й.А. За значні професійні здобутки, багаторічну сумлінну працю та знагоди 75 – річчя утворення області Почесною грамотою Верховної Ради України нагороджено Нехворощанського сільського голову Андрушівського району Гетьмана В.М. Урочистості завершив колектив художньої самодіяльності Жимтомирської області.

суботу, 22 вересня 2012 р.

Свято Різдва Пресвятої Богородиці

21 вересня 2012р. прихожани Храму Пресвятої Богородиці в м. Андрушівка відзначали престольне свято. На запрошення настоятеля Храму отця Миколая разом відзначити свято завітали перший заступник голови облдержадміністрації Олещенко М.М., начальник обласного управління освіти та науки Пастовенський О.В., депутат Житомирської обласної ради Ревега О.В., голова райдержадміністрації Мазур Б.В., голова райради Мельник О.В. Гості привітали всіх жителів міста з престольним святом, підкреслили важливість віри для духовного та культурного розвитку людини. Святкова літургія завершилась Хресним ходом, в якому взяли участь всі миряни Храму.

пʼятницю, 21 вересня 2012 р.

Маєток Терещенка в Андрушівці визнано одним з "Чудес" України

Пам’ятка архітектури дев’ятнадцятого століття, маєток цукрового магната Терещенка в Андрушівці визнано одним з «Чудес» України. На відміну від більшості володінь Терещенків цей маєток майже повністю зберігся. І цим треба завдячувати … дітям, - так вважають андрушівці. Адже ще з двадцятих років минулого століття у його стінах діє школа. Як живеться дітям у маєтку, а маєтку з дітьми?

учні ( - Це будівля пана Терещенка, його маєток. – тут як у замку. – Тут на стінах є картини і ми плануємо їх відновити. Вони гарні – ми про це знаємо.)
Знають дітлахи і про підземні ходи під ставками, і про скарби,… і про те, що їх школа має славний духовний спадок.
Степан Дисак, директор Андрушівської ЗОШ №1 (По коридорах відчувається дух поетеси Людмили Волошки, її сестри Вероніки Морозової, одного з міністрів Української народної республіки Фещенка-Чопівського, який проходив практику на Андрушівському цукровому заводі…. Спогади Людмили Волошки про наш парк і маєток щирі і теплі. Вона пригадує, що дуже приємно було сидіти на березі ставочка і спостерігати, як дід Каленик скликає дзвіночком лебедів до обіду.)
Сьогодні не можна побачити ні лебедів на ставку, ні унікального фонтану посеред парку у англійському стилі. Та й те, що залишилось нагадує про велич минулого. Вистояли кілька висаджених Терещенками унікальних для Полісся дерев. Спортивний майданчик школи прикрашають віковічний кедр та рідкісної породи дуби. А біля паркової Алеї Слави залишилося рости одне коркове дерево.
Ані буремні революційні, ані радянська епоха не знищили головного – будівлі маєтку, яку увесь цей час відстоювали місцеві жителі. Перебудований Терещенками у стилі ренесансу, маєток у Андрушівці служив помешканням для управляючих цукровим заводом та будинком для гостей.
Степан Дисак, директор Андрушівської ЗОШ №1 ( Все розраховано було колись, що б взимку зберегти тепло, а влітку - прохолоду. Стині тут на першому поверсі – дев’яносто сантиметрів, а на другому – вісімдесят сантиметрів.)
Про те, що будували на віки говорять і товсті стіни, і масивні дерев’яні двері, що і досі слугують. А високу стелю класів дотепер прикрашає вишукане ліплення. Місцеві говорять, що особлива аура маєтку позитивно впливає на здоров’я школярів, а з-поміж вчителів невипадково чимало довгожителів. Тому план реставрації школи передбачає не лише збереження всіх особливостей будівлі, а й відновлення дечого, наприклад, димарів, які слугували додатковою вентиляцією, а також, забілених колись, картин на стінах коридорів. А ще: теперішні мешканці маєтку нізащо не відмовляться від загартованих часом та стертих ногами старих мармурОвих сходів.

четвер, 20 вересня 2012 р.

День партизанської слави

Згідно Указу Президента України від 30 жовтня 2001 року в державі відзначається свято – День партизанської слави. В цей день в приміщенні районної бібліотеки відбулась зустріч ветеранів – підпільників з громадськістю району учнями Андрушівської гімназії. На свято завітали учасники партизанського руху Дубровський Павло Григорович, Воронюк Юлія Олексіївна та Юзефович Нарциз Адольфович, які поділилися своїми спогадами про події Великої Вітчизняної війни. З вітальними словами до учасників заходу звернувся голова Андрушівської районної ради Мельник О.В. який висловив слова глибокої подяки ветеранам за їх подвиг та вручив цінні подарунки. Концертну програму нагоди Дня партизанської слави підготували та провели працівники районного будинку культури та бібліотеки.

Голубий вогник у Волиці

Дану подію протягом багатьох років з нетерпінням чекали мешканці села Волиця Андрушівського району. 20 вересня в село завітала численна делегація гостей з Житомира та Андрушівки, щоб урочисто відкрити підвідний газопровід. Відзначити дану подію завітали голова облдержадміністрації Рижук С.М., перний заступник голови облдержадміністрації Олещенко М.М., голова обласної ради Запаловський Й.А., депутат обласної ради Ревега О.В. голова райради Мельник О.В., голова райдержадміністрації Мазур Б.В. представники ПАТ «Житомиргаз».

середу, 19 вересня 2012 р.

На завтра заплановане урочисте відкриття газогону "Андрушівка-Волиця"

За півтора року збудували 9 кілометрів газопроводу, загальна вартість будівництва – 5 мільйонів гривень. Як розповів перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, звична нібито робота тут мала свої особливості:

"Ми ризикнули, повірили, що ці кошти будуть, і жителі Волиці створили кооператив, зібрали мільйон гривень, і взимку зробили розвідний газопровід по селу, ще не маючи підвідного газопроводу. Тому це дуже велике свято для села"

Роботи по газифікації в області триватимуть і надалі, запевнив заступник губернатора. На сьогодні з 1667 населених пунктів газифіковано 583. Це 35 відсотків. А середній загальноукраїнський показник – 52 відсотки. Тому керівництво області докладає зусиль, аби добитися відповідного фінансування для продовження робіт по газифікації, зазначив Микола Олещенко.

Ще одне село газифікують на Житомирщині

Завтра урочисто відкриють новий газогін "Андрушівка-Волиця".

За півтора року збудували 9 кілометрів газопроводу, загальна вартість будівництва – 5 мільйонів гривень, передає Житомирська хвиля.

Як розповів перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, спочатку жителі Волиці створили кооператив, зібрали мільйон гривень, і взимку зробили розвідний газопровід по селу, ще не маючи підвідного газопроводу. Тепер їм підвели газопровід і до самого села.

Роботи по газифікації в області триватимуть і надалі, запевнив заступник губернатора. На сьогодні з 1667 населених пунктів газифіковано 583. Це 35 відсотків. А середній загальноукраїнський показник – 52 відсотки.

Тому керівництво області докладає зусиль, аби добитися відповідного фінансування для продовження робіт по газифікації, зазначив Микола Олещенко.

вівторок, 18 вересня 2012 р.

Міліція продовжує відшукувати наркотики

На території трьох районів Житомирщини працівники міліції провели оперативно-профілактичні заходи. Під час відпрацювань в Андрушівському, Попільнянському та Ружинському районах було розкрито 11 злочинів та припинено близько двох сотень правопорушень.

В Андрушівського району бійці спецпідрозділу «Беркут» вилучили 7 кілограмів подрібненої коноплі, та ще 3 літри речовини темно-коричневого кольору. Наркосировину та наркотики наразі направлено на експертне дослідження, за результатами якого буде вирішено питання про порушення кримінальної справи, повідомляє прес-служба УМВС області.

Відбулася семінар – нарада з головами місцевих рад

17 вересня 2012 року в залі засідань відбулася семінар – нарада з головами місцевих рад щодо матеріально-технічного забезпечення підготовки і проведення виборів народних депутатів України, яку відкрив голова районної ради О.В.Мельник. Про вимоги до встановлення програмно-апаратних комплексів відеоспостереження за ходом виборчого процесу на виборчих дільницях ознайомив учасників зібрання Ю.В.Корніцький, начальник ЦТП №8 Житомирської філії «Укртелеком». Про матеріально-технічне забезпечення виборчого процесу в районі у відповідності до вимог чинного законодавства в Україні розповів А.А.Козловець, начальник відділу організаційної і кадрової роботи райдержадміністрації. Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації М.О.Міняйленко довів до відома голів місцевих рад про зміни в законодавстві та прийняті постанови ЦВК щодо уточнення списків виборців , нагадав про порядок забезпечення конституційного права громадян , які постійно не здатні самостійно пересуватися. В роботі семінару-наради взяв участь голова районної державної адміністрації Б.В.Мазур.

суботу, 15 вересня 2012 р.

Обжинки - 2012

15 вересня 2012 року на базі Житомирського агротехнічного коледжу, в рамках святкування 75-річчя області, відбулося традиційне щорічне свято хліба та урожаю - "Обжинки-2012. На святкування прибула делегація Андрушівського району на чолі голови райдержадміністрації Мазура Б.В. та голови районної ради Мельника О.В. Сільськогосподарські підприємства району підготували виставкові павільйони з представленням народних, художніх промислів району, сільськогосподарську продукцію. Колектив художньої самодіяльності села Антопіль взяв участь в театралізованому дійстві та виступі на святковому концерті. Почесними грамотами Мінагрополітики і продовольства України на урочистостях відзначили працівників ПП «Імпак комбайнери Кравець М.П., Кравчук Г.В, комбайнер СТОВ «Старокотельнянське Ващенка В.П. та керівника ПП «Імпак Маліновського С.В.

Понад 40 тонн пестицидів вивезли з Житомирщини

З початку вересня цього року з Житомирщини вивезли майже 44 тонни пестицидів.

Від непридатних до використання та невідомих пестицидів та агрохімікатів очистили села Антопіль, Камені, Крилівка, Павелки, Великі Мошківці, Нова Котельня, Нехворощ Андрушівського району.

Зібрала, перезатарила та вивезла до Польщі на утилізацію небезпечні отрутохімікати Ізраїльська фірма, повідомляє прес-служба Мінприроди України.

Усі роботи контролювались спеціально створеною комісією, до складу якої увійшли представники Державної екологічної інспекції області, ТУ МНС області з питань оперативного реагування та цивільного захисту, Житомирської обласної СЕС, Андрушівської РДА та сільські голови відповідних сільських рад.

пʼятницю, 14 вересня 2012 р.

Вітання з нагоди професійного свята - Дня працівників лісу!

Шановні працівники та ветерани лісового господарства!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня працівника лісу. Ліс – наше найбільше природне багатство, запорука екологічної безпеки, пріоритетна складова народногосподарського комплексу і основа економічної стабільності країни. Збереження, примноження, дбайливе і раціональне використання цього безцінного національного скарбу – обов’язок не лише лісівників, а й громадськості, кожного жителя нашої рідної України. Лісу потрібний мудрий, дбайливий і виважений господар. Велике спасибі Вам, шановні працівники та ветерани лісового господарства, за невтомну працю і самовідданість. Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, добра і достатку.

Жители района на Житомирщине отстояли право на посещение леса

Лес вернули людям. Своё право на зелёную территорию удалось отстоять жителям Андрушевского района - Житомирской области. Месяц назад "Подробности" рассказывали об этой истории. Киевская фирма огородила лес забором и организовала элитные охотничьи угодья. Для жителей окрестных сёл - проход закрыли. Куда они только не жаловались! Бесполезно. Ситуация изменилась лишь после выхода в эфир нашего расследования. О том, как лес вернули людям - Роман Бочкала.

"Вход запрещён! Опасно для жизни!". Устрашающие надписи, военизированная охрана и высокий забор. Ещё месяц назад эти угодья были неприступной крепостью.

Роман Бочкала, корреспондент:

- Попасть в Андрушевский лес жители окрестных сел не могли несколько лет. Все изменилось после выхода нашего сюжета. Фирма, огородившая лес этой сеткой, вдруг осознала: поступать так с людьми - нельзя.

Александр из села Миньковцы в родном лесу не был уже три года. Теперь идёт и даже не верит, что удастся попасть за ограду. Но охранник открывает ворота. И Александр отправляется по грибы, не веря своему счастью.

Александр Сова, житель села Миньковцы:

- Конечно, приємно. Тож не було де гриб збирать. Ліс, можна сказати, великий. Але там нема грибів, в оснвному тута всі гриби.

Не верил и сельский голова Миньковцев Валентин Гайдай. Куда он только не жаловался. Но толку не было.

Валентин Гайдай, миньковский сельский голова:

- Я, наприклад, сам не рассчитывал что оно получит такой резонанс и что что-то получится из нашей беседы. Оказывается есть еще на свете правда… Хочу подякувати телеканалу "Інтер", що він нам допоміг вирішити наше, хоч і маленьке, але питання.

После выхода сюжета в "Подробностях", прокуратура Житомирской области начала проверку. И выяснила - права граждан нарушены.

Павел Захарченко, старший прокурор Прокуратуры Житомирской области:

- Було обмежено право доступу громадян до лису двома днями на тиждень. чим порушени их права на загальне використання природних ресурсив.

Вмешался и Житомирский облсовет. О том, что в Андрушевский лес не пускают, жители жаловались и раньше. Но именно после выхода сюжета депутаты взялИсь за эту проблему.

Владимир Арешонков, первый заместитель председателя Житомирского облсовета:

- Проблема була, як дуже часто у нас буває в державі, що хтось ставить свои интересі вище людських. Повага, в першу чергу, до тих людей які проживають на наших територіях, для себе мають винести цей урок и чиновники и керівники різного рівня.

Сделали выводы и в фирме "Камиа Плюс", которая владеет правами на пользование лесом. Теперь местных жителей здесь рады видеть.

Андрей Сухин, генеральный директор компании "Камиа Плюс":

- Мы открыли еще один въезд, вход на территорию вольера. Наняли еще одного сотрудника. То есть у нас и штат благодаря вам тоже увеличился…

На днях "Камиа Плюс" даже подарок сделала местной школе - новые парты. А её ученики теперь приезжают в лес изучать природу и собирать грибы. Элитное охот-хозяйство, которое ещё недавно вызывало протест, теперь любимое место отдыха жителей всего района.

Роман Бочкала, Василий Меновщиков, Подробности, Телеканал "Интер", Житомирская область.
Подробности-ТВ
http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2012/09/14/858225.html
середу, 12 вересня 2012 р.

Прокуратура Житомирщини перевірила законність надання у користування лісу в Андрушівському районі

Причиною цієї перевірки став сюжет одного з центральних телеканалів про надання Житомирською обласною радою приватному підприємству у користування мисливських угідь площею майже 6 тисяч гектарів.

Як встановили наглядачі законності, спорудження товариством "Каміа плюс" вольєра для утримання диких звірів розроблено на підставі наукового обґрунтування та погоджено із постійним лісокористувачем, підприємством "Попільнянське лісове господарство".

Однак, при цьому місцевим жителям дозволили відвідувати ліс лише два дні на тиждень, що є порушенням природоохоронного законодавства. І на сьогодні користувачем мисливських угідь вже вжито заходів до забезпечення безперешкодного доступу громадян до лісу.

http://www.103fm.com.ua/news/29653-2012-09-12-14-44-10
вівторок, 11 вересня 2012 р.

Прокуратура Житомирщини перевірила законність надання у користування лісу в Андрушівському районі

Андрушівський район.
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира ( http://ruporzt.com.ua ) в прес-службі прокуратури Житомирської області, прокуратурою Житомирської області із залученням спеціалістів державних органів контролю проведено перевірку обставин, викладених у сюжеті одного з центральних телеканалів щодо надання Житомирською обласною радою приватному підприємству у користування мисливських угідь площею понад 5 700 га та зведення металевої огорожі, що перешкоджає вільному доступу місцевих жителів до лісу.

Встановлено, що спорудження ТОВ «Каміа плюс» вольєра площею 490 га для утримання диких звірів розроблено на підставі наукового обґрунтування та погоджено із постійним лісокористувачем ДП «Попільнянське господарство». Однак, наказом генерального директора для відвідування лісу місцевими жителями визначено лише два дні на тиждень, чим обмежено їх права на загальне користування природними ресурсами, та порушено вимоги Конституції України, Законів України «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища». У зв’язку з цим на адресу ТОВ «Каміа плюс» державною екологічною інспекцією у Житомирській області направлено припис з вимогою усунути порушення природоохоронного законодавства щодо здійснення права загального використання природних ресурсів.

На його виконання користувачем мисливських угідь вжито заходів до забезпечення безперешкодного доступу громадян до лісу та усунення виявлених порушень.

Рупор Житомира
http://ruporzt.com.ua/oblasni_novini/41928-prokuratura-zhitomirschini-perevrila-zakonnst-nadannya-u-koristuvannya-lsu-v-andrushvskomu-rayon.html

Люди вже можуть ходити у ліс, який приватне товариство обнесло парканом

Прокуратура Житомирщини перевірила законність надання у користування лісу в Андрушівському районі приватному підприємству.

Мисливські угіддя площею понад 5 700 га віддали у користування депутати Житомирської обласної ради. Товариство, у свою чергу, огородило орендований ліс металевою огорожею та не пускала місцевих мешканців до лісу ( http://www.1.zt.ua/themes/vlada/zhitomirska-firma-zabrala-u-selyan-lis-video.html ).

Під час перевірки прокурори разом із спеціалістами державних органів контролю встановили, що спорудження товариством «Каміа плюс» вольєра площею 490 га для утримання диких звірів розроблено на підставі наукового обґрунтування та погоджено із постійним лісокористувачем ДП «Попільнянське господарство».

Однак, наказом генерального директора для відвідування лісу місцевими жителями визначено лише два дні на тиждень, чим обмежено їх права та порушено низку законів, повідомляє прес-служба прокуратури області.
У зв’язку з цим на адресу ТОВ «Каміа плюс» державною екологічною інспекцією області направлено припис з вимогою усунути вказані порушення.

Підприємство виконало даний припис, і відтепер мешканці матимуть можливість безперешкодно відвідувати ліс.

http://www.1.zt.ua/themes/rizne/lyudi-vzhe-mozhut-hoditi-u-lis-yakiy-privatne-tovaristvo-obneslo-parkanom.html

В Житомирской области водитель сбил двух подростков на тротуаре и скрылся с места происшествия

В ночь на 9 сентября в Андрушовский райотдел милиции Житомирской области поступило сообщение от диспетчера скорой медицинской помощи о том, что на пересечении двух улиц райцентра произошло ДТП с человеческими жертвами.

— На место события немедленно выехала следственно-оперативная группа райотдела, — рассказала «ФАКТАМ» руководитель пресс-службы житомирской областной милиции Алла Ващенко. — Было установлено, что водитель автомобиля «Опель», двигаясь в направлении центра города, на закругляющем участке улицы не справился с управлением и выехал на тротуар. В это время там находились два человека — 17-летний парень и его сверстница, местные жители. После столкновения автомобиль вылетел в кювет и перевернулся.

В результате ДТП парень погиб на месте происшествия, а девушка с тяжелыми травмами была доставлена в реанимационное отделение районной больницы. Сейчас медики борются за ее жизнь.

Водитель автомобиля, выбравшись из салона опрокинувшегося автомобиля, с места происшествия скрылся. Кроме него, в машине находились трое пассажиров, которые за медицинской помощью не обращались. По их словам, они возвращались из местного кафе-бара и попросили водителя подвезти их домой.

Предварительно установлено, что водитель авто — 30-летний житель города Андрушовка. Сейчас работники милиции разыскивают его как подозреваемого в совершении преступления. Возбуждено уголовное дело по ч.2 ст.286 («Нарушение правил безопасности дорожного движения или эксплуатации транспорта лицами, которые руководят транспортными средствами») Уголовного кодекса Украины. Водителю грозит лишение свободы на срок от 3 до 8 лет. Назначены соответствующие автотехнические экспертизы, которые помогут выяснить все обстоятельства дорожно-транспортного происшествия.

Фото предоставлено пресс-службой житомирской областной милиции.

Ленина БЫЧКОВСКАЯ
ФАКТЫ
понеділок, 10 вересня 2012 р.

Відео. У Житомирській області затримано водія, який збив двох підлітків

На Житомирщині затримали чоловіка, який збив двох підлітків та зник із місця пригоди. Тривалий час чоловік переховувався в лісі - він намагався втекти від відповідальності. Не вдалося. Правоохоронці з'ясували, що чоловік не впорався із керуваннням і його машина вилетіла на тротуар. У цей час ним ішли двоє 17-тирічних молодих людей. Хлопець загинув на місці, а дівчина з важкими травмами потрапила до реанімації.



Подробности-ТВ

Подозреваемого в ДТП на Житомирщине задержали

В Житомирской области милиция задержала водителя, подозреваемого в том, что он сегодня ночью в Андрушевском районе сбил 17-летних парня и девушку и скрылся с места происшествия.

Как сообщила руководитель Отдела общественных связей УМВД Украины в Житомирской области Алла Ващенко, сегодня около 3 часов ночи в Андрушевский райотдел милиции поступило сообщение от диспетчера скорой помощи о ДТП. Следственно-оперативная группа установила, что водитель автомобиля «Опель» не справился с управлением и выехал на тротуар, где находились 17-летние прохожие. От полученных телесных повреждений парень погиб на месте происшествия, а девушка получила тяжелые травмы и была доставлена в реанимацию. 30-летнего водителя милиция задержала.

Возбуждено уголовное дело по ч. 2 ст. 286 (нарушение правил безопасности дорожного движения или эксплуатации транспорта лицами, управляющими транспортными средствами) Уголовного кодекса Украины.

УНИАН

Правоохоронці затримали водія-утікача, що збив юних жителів м.Андрушівки

30-річний чоловік, що скоїв цієї ночі трагічну дорожньо-транспортну пригоду на одній з центральних вулиць м.Андрушівки на Житомирщині, наразі затриманий правоохоронцями.

Тривалий час чоловік переховувався в лісі. Проте врешті-решт його таки затримали працівники міліції. Втікача було доставлено до Андрушівського райвідділку міліції для встановлення усіх обставин, за яких трапилася жахлива пригода. Окрім того, призначено та вже проводиться ряд експертиз та обстежень, у тому числі спрямованих на встановлення, чи перебував затриманий у стані алкогольного сп’яніння на момент скоєння ДТП.
Триває розслідування кримінальної справи.

Резонансна подія

В Андрушівському районі Житомирщини працівники міліції розшукують водія, який, збивши двох 17-річних хлопця та дівчину, з місця пригоди втік.

Уночі 9 вересня, близько 3.00, до Андрушівського райвідділу по телефону «102» надійшло повідомлення від диспетчера швидкої медичної допомоги районної лікарні про те, що на перехресті двох вулиць райцентру сталася дорожньо-транспортна пригода і є загиблий.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, працівники якої встановили, що водій автомобіля «Опель», рухаючись у напрямку центру м. Андрушівки, на заокругленій ділянці вулиці не впорався з керуванням і виїхав на тротуар. У цей час там знаходились двоє людей, 17-річні хлопець та дівчина, місцеві жителі. Після зіткнення, автомобіль злетів у кювет і перекинувся.
У результаті ДТП від отриманих тілесних ушкоджень хлопець загинув на місця пригоди, а дівчина отримала тяжкі травми та була досталена до реанімаційного відділення районної лікарні, нині медики намагаються врятувати її життя.
Водій автомобіля, вибравшись ззовні з салону, з місця пригоди втік. Також в машині знаходилось ще троє пасажирів, які за медичною допомогою не звертались. За їх словами, вони повертались з місцевого кафе-бару і попросили водія підвезти їх додому.
Попередньо встановлено, що керманич авто - 30-річний місцевий житель. Наразі працівники міліції розшукують його як підозрюваного у вчиненні злочину.
За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Відповідальність за такі дії, якщо вони спричинили смерть потерпілого або тяжке тілесне ушкодження, визначена у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Також призначено проведення відповідних автотехнічних експертиз, які допоможуть з’ясувати всі обставини та причини вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

Алла Ващенко,
СЗГ УМВС України
неділю, 9 вересня 2012 р.

В райцентре Житомирской области Опель сбил двух подростков: парень погиб, девушка – в реанимации

Ночью 9 сентября, около 3.00, в Андрушовский райотдел по телефону «102» поступило сообщение от диспетчера скорой медицинской помощи районной больницы о том, что на перекрестке двух улиц райцентра случилось дорожно-транспортное происшествие и есть погибший.

Об этом Житомир.info сообщили в пресс-службе УМВД Украины в Житомирской области.

На место события немедленно выехала следственно-оперативная группа райотдела, работники которой установили, что водитель автомобиля «Опель», двигаясь в направлении центра поселка Андрушовка, на закругленном участке улицы не справился с управлением и выехал на тротуар. В это время там находились два человека, 17-летние парень и девушка, местные жители. После столкновения, автомобиль вылетел в кювет и перевернулся.

В результате ДТП от полученных телесных повреждений парень погиб на места происшествия, а девушка получила тяжелые травмы и была доставлена в реанимационное отделение районной больницы, в настоящее время медики пытаются спасти ей жизнь.

Водитель автомобиля, выбравшись из салона наружу, с места происшествия сбежал. Также в машине находилось еще трое пассажиров, которые за медицинской помощью не обращались. По их словам, они возвращались из местного кафе-бара и попросили водителя подвезти их домой.

Предварительно было установлено, что водитель авто - 30-летний местный житель. Несколько часов сотрудники милиции разыскивали его как подозреваемого в совершении преступления.

Все это время мужчина скрывался в лесу. Тем не менее его таки задержали правоохранители. Беглец был доставлен в Андрушовский райотдел милиции для установления всех обстоятельств, при которых было совершено ужасное происшествие. Кроме того, назначены и уже проводятся экспертизы и обследования, в том числе направленные на установление, пребывал ли задержанный в состоянии алкогольного опьянения на момент совершения ДТП.

Также назначены соответствующие автотехнические экспертизы, которые помогут выяснить все обстоятельства и причины совершения дорожно-транспортного происшествия.

По данному факту возбуждено уголовное дело по ч.2 ст.286 (Нарушение правил безопасности дорожного движения или эксплуатации транспорта лицами, которые руководят транспортными средствами) Уголовного кодекса Украины. Ответственность за такие действия, если они повлекли смерть потерпевшего или тяжелое телесное повреждение, определена в виде лишения свободы на срок вот 3 до 8 течение.

Фото пресс-службы УМВД Украины в Житомирской области.

Житомир.info
пʼятницю, 7 вересня 2012 р.

Відбулася дванадцята сесія районної ради шостого скликання

07 вересня 2012 року відбулася дванадцята сесія районної ради шостого скликання, на яку, крім депутатів, прибули начальники управлінь та відділів РДА, керівники підприємств , установ та організацій району , міський, селищний та сільські голови. Депутатами було заслухано інформацію прокурора району Козлова Ю.О. про стан злочинності в районі за шість місяців 2012 року та шляхи реалізації заходів щодо зменшення правопорушень та звіт начальника фінансового управління РДА Н.О.Суботенко про виконання районного бюджету за ІІ квартал 2012 року. Про хід виконання районної програми «Питна вода району на 2006-2020 роки» інформував Струць Ю.М.– начальник відділу архітектури , містобудування та ЖКГ РДА. Про хід виконання районної програми оздоровлення території Андрушівського району від сказу на 2010-2012 роки інформував Тарасов О.П. – заступник начальника управління ветеринарної медицини в Андрушівському районі. Депутатами були внесені зміни до районної Програми щодо виконання заходів загальнодержавної програми «Національної програми дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на 2011-2016 роки, Програми підтримки громадської організації «Андрушівська районна організація ветеранів», Районної комплексної програми боротьби зі злочинністю та профілактики правопорушень на 2011-2015 роки, Комплексної цільової Програми підтримки комунального підприємства «Андрушівська редакція радіомовлення «Світанок» на 2012-2014 роки. Призначено директора комунального підприємства «Дитячий оздоровчий центр «Чайка» Андрушівської районної ради. Депутати затвердили технічні документації по визначенню нормативної грошової оцінки шести земельних ділянок розглянуто та прийнято рішення по п’яти питаннях комунальної власності. Одноголосно були внесені зміни до районного бюджету на 2012 рік. Депутати погодили Комунальному підприємству Андрушівської міської ради «Комсервіс» отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування питної води. Одноголосно депутати визнали Почесних громадян Андрушівського району та затвердили список присяжних для кримінального провадження в Андрушівському районному суді. На завершення депутати заслухали інформація про ознайомлення з діяльністю ТОВ «КАМІА ПЛЮС». Перед сесією районної ради відбулося засідання Президії районної ради, на якому було узгоджено порядок денний сесії та погоджено кандидатуру на звання «Почесний громадянин Андрушівського району».

неділю, 2 вересня 2012 р.

Охорона здоров'я в Андрушівському районі

Перші лікувальні заклади (лікарні) були засновані у другій половині ХІХ століття при Андрушівському, Червоненському, Іванківському цукрових заводах для надання медичних послуг працівникам даних переробних підприємств.
У 30-х – 60-х роках ХХ століття мережа лікувальних закладів значно розширюється.
Вже в 1961 році в районі функціонують 8 лікарень, 30 фельдшерсько-акушерських пунктів, 15 колгоспних родильних будинків. Працюють 32 лікарні, 206 медичних працівників із середньою спеціальною освітою. Сьогодні в районі функціонує центральна районна лікарня із стаціонаром на 137 ліжок, районна поліклініка на 600 відвідувань в день та 10 ліжок денного стаціонару.
Первинну медико-санітарну допомогу надають Старокотельнянська та Червоненська дільничні лікарні, вісім сімейних лікарських амбулаторій в селах Бровки , Волиця, Гальчин, Городківка, Івниця, Нехворощ, Новоівницьке, Яроповичі
Сільське населення також обслуговують 17 фельдшерсько-акушерських і 11 фельдшерських пунктів.
Охорону здоров’я жителів району забезпечують 62 лікарі та 230 середніх медичних працівників.
Медикаментозне забезпечення населення здійснюють центральна районна аптека №48, вісім її структурних підрозділів та три приватні аптеки.

суботу, 1 вересня 2012 р.

Андрушівка фотосесія Іра

Пропонуємо фото та відеозйомку весільних церемоній, Love Story, дитячі свята, день народження, ювілей, корпоратив, вінчання, хрестини, будь-які свята, події, заходи. Також сімейна, портретна, дитяча, шкільна, репортажна, предметна, рекламна фото та відеозйомка, фотосесії, випускні альбоми. Послуги відеомонтажу, пост-обробка, титри, музичне оформлення, спецефекти, виготовлення відеокліпів і відеороликів, рекламні відеоролики, презентаційні відеоролики, корпоративні фільми. При замовленні фотографа та відеооператора разом надається знижка. Гарантуємо високий професіоналізм і прийнятні ціни.

Працюємо по всій Україні.

Наш сайт: http://andrushivkastudio.pp.ua
E-mail: photovideostudia@gmail.com


Андрушівка фотосесія Іра
Андрушівка фотосесія Іра
Андрушівка фотосесія Іра
Андрушівка фотосесія Іра
Андрушівка фотосесія Іра
Андрушівка фотосесія Іра
Андрушівка фотосесія Іра
Андрушівка фотосесія Іра


andrushivkastudio.pp.ua

Архів блогу