Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 18 липня 2013 р.

Допоможемо Житомирському учбово-виробничому підприємству УТОГ

У Житомирській області функціонує Житомирське учбово-виробниче підприємство УТОГ. Основним завданням підприємства УТОГ, яке користуються всебічно підтримкою Держави, є працевлаштування інвалідів по слуху та їх трудова і соціальна реабілітація.
Підприємство займається пошиттям спецодягу, комбінезонів, постільної білизни, пошиттям верхнього та жіночого одягу.
На даний час через непристосованість підприємства УТОГ до роботи в ринкових умовах, пов’язаних зі специфікою праці інвалідів зі слуху і відсутністю достатніх обсягів робот, окремі виробничі підприємства УТОГ опинилися в надзвичайному скрутному становищі на межі не тільки виживання та збереження виробничого і трудового потенціалу, але й забезпечення елементарного прожиткового мінімуму працівників-інвалідів.
У зв’язку з цим, виходячи з соціальних ініціатив Президента України та Плану заходів з виконання Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки та з метою завантаження обсягами робіт Житомирського виробничого підприємства УТОГ звертаємося до державних структур та закладів, а саме дитячих садків, шкіл, лікарні, місцевим відділень МНС, МВС, учбових, культурних закладів, охоронних структур, комунальної служби з проханням допомогти «вижити» даному підприємству , а саме робити замовлення які виконуються за рахунок державних та місцевих бюджетів на зазначеному виробничому підприємстві інвалідів.
Ваша допомога у вирішенні цього питання сприятиме реалізації державної соціальної політики і забезпечення та створення належних умов життя та реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Заступник начальника управління праці
та соціального захисту населення РДА М.М.Ляшук

Обговорювали важливі питання

В Україні закладено конституційні засади місцевого самоврядування, ратифіковано Європейську хартію місцевого самоврядування, прийнято низку базових нормативно - правових актів, які створюють правові та фінансові основи його діяльності.
Існуюча в Україні система місцевого самоврядування на сьогодні не задовольняє потреби суспільства. Функціонування місцевого самоврядування у більшості територіальних громад не забезпечує створення та підтримки сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, її самореалізації, захисту її прав, надання населенню якісних і доступних адміністративних послуг шляхом сталого розвитку громади.
16 липня на базі Андрушівської райдержадміністрації відбувся семінар – нарада по реалізації в регіонах завдань Президента України щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів. В ході засідання обговорювалася низка питань, зокрема проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Виступаючі висловили ряд пропозицій, які потребують врахування.
Підсумовуючи роботу круглого столу керівник апарату В.І. Радецький зазначив, що реалізація завдання Президента України щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів забезпечить їх дієздатність, самодостатність, конкурентоспроможність і сприятиме підняттю ролі громадськості у вирішенні соціально - економічних питань розвитку держави.

пʼятницю, 12 липня 2013 р.

Сергій Рижук: "Ми маємо організаційно, фінансово, технічно і технологічно допомогти нашим хліборобам зібрати гарний урожай"

12 липня на базі приватної агрофірми ТОВ “Олімп Агро” с. Котлярка та СПС «Кам’янка» с. Камянка Попільнянського району під головуванням голови облдержадміністрації Сергія Рижука відбувся обласний семінар-нарада з питань стану підготовки та особливостей проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур «Зажинки-2013».
Участь у семінарі взяли заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан, керівник департаменту агропромислового розвитку Микола Дідківський, голови і заступники голів райдержадміністрацій, начальники та спеціалісти управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники базових господарств, керівники та спеціалісти підвідомчих служб АПК, наукові працівники.
Програма семінару-наради передбачала обмін досвідом між аграріями області та проведення обряду «Зажинки» на Попільнянщині.
«У кожному куточку області зріє хороший урожай. Зараз ми маємо організаційно, фінансово, технічно і технологічно допомогти нашим хліборобам зібрати гарний урожай», – говорить голова облдержадміністрації Сергій Рижук.
Сергій Миколайович наголосив, що відповідно до програми "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", у Житомирській області забезпечуються сприятливі умови розвитку сільського господарства, про що свідчить зростання показників валової продукції.
Очільник області також зазначив, що протягом першого півріччя цього року жителі Житомирщини за користування земельними паями отримали від орендарів чверть мільйона гривень. «Це вдалося зробити завдяки тому, що за три роки валова продукція Житомирщини зросла на 1,7 раза», - зазначив Сергій Рижук.
У ході пленарного засідання учасники семінару детально обговорили організаційні аспекти проведення жнив у поточному році, проаналізували поточний стан готовності до проведення збирання ранніх зернових та зернобобових культур, ознайомились з рекомендаціями наукових установ щодо оптимального забезпечення жнивного процесу.
«Північні райони області демонструють позитивну динаміку щодо валового виробництва від рослинництва до тваринництва, - говорить очільник області. – Таким чином область має позитивну динаміку у сільському господарстві і промисловості. Житомирщина продовжує нарощувати обсяги виробництва. Це вдається не лише за рахунок організації виробництва, а тому що область має великі потенційні можливості».
За підсумками семінару-наради були намічені конкретні заходи із вдосконалення сортової політики, збільшення урожайності ранніх зернових та зернобобових, обговорені перспективні заходи технічної політики та вдосконалення технологічних процесів вирощування сільськогосподарських культур, обговорено питання створення безпечних умов праці під час проведення жнив та збереження врожаю від вогню, формування громадських протипожежних об’єднань.
Під час семінару учасники ознайомились із виробничою базою машинно-тракторного парку ТОВ «Олімп Агро» с. Котлярка та із роботою зернозбирального загону ПСП «Кам’янка» с Кам’янка Попільнянського району.
Довідково:
За даними органів державної статистики, у нинішньому році до збирання по всім категоріям господарств області підлягає 421 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур, по сільськогосподарських підприємствах – 360 тис. га, що відповідно на 22 тис. га і 20 тис. га більше від попереднього року.
Ранні зернові і зернобобові культури всіма категоріями господарств необхідно зібрати з площі 210 тис. га.
У сільськогосподарських підприємствах ранні зернові та зернобобові культури потрібно обмолотити на 154,5 тис. га.

Прес-служба облдержадміністрації
четвер, 11 липня 2013 р.

Кожна дитина має жити в родині

У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо захисту охорони материнства й дитинства, 8 липня в райдержадміністрації під головуванням керівника апарату В.Радецького, відбулось засідання за круглим столом на тему: «Кожна дитина має жити в родині». Під час засідання обговорено питання про: діяльність служби у справах дітей з подолання соціального сирітства; соціальний супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах;
робота закладів охорони здоров’я з попередження відмов матерів від новонароджених дітей.

вівторок, 9 липня 2013 р.

Обласна влада контролює стан відпочинку та оздоровлення дітей області

Президент України скеровує діяльність місцевих органів влади на забезпечення якісного відпочинку та оздоровлення дітей.
Відповідно до настанов Глави держави, цьогоріч на Житомирщині розширено мережу дитячих таборів, у яких відпочиватиме та оздоровлюватиметься понад 60 % дітей області. Контроль за станом дотримання санітарно-гігієнічних вимог та забезпеченням належних умов для перебування дітей у літніх таборах здійснює оперативний штаб з оздоровлення та відпочинку дітей, створений при облдержадміністрації.
8 липня заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих провів чергове засідання обласного оперативного штабу з оздоровлення та відпочинку дітей, участь в якому брали керівники районних штабів з оздоровлення, представники головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби у Житомирській області та департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.
Цього разу про хід оздоровлення дітей доповідали керівники штабів оздоровлення в Андрушівському, Коростенському, Лугинському та Черняхівському районах.
В Андрушівському районі проживає 3527 дітей. Цьогоріч на відпочинок та оздоровлення дітей із районного бюджету виділено 50 тис. грн, а також з 89 тис. 421 грн – з бюджетів сільських рад. За рахунок цих коштів було відкрито 16 пришкільних таборів на території району, в яких оздоровитися та відпочити змогло 1244 дитини, що становить 35 % від загальної кількості дітей шкільного віку. До того ж, на виконання соціальних ініціатив Президента України, п’ятеро дітей-сиріт і дітей, котрі позбавлені батьківського піклування, у квітні відпочивали в Українському дитячому центрі «Молода гвардія». Крім того, на території району функціонує оздоровчий табір «Чайка», який розпочав свою роботу 5 червня і працюватиме у чотири зміни. Протягом першої зміни табору вже оздоровилося 29 дітей. У нинішню, другу зміну, перебуває 326 дітей (23 дитини з Андрушівського району, 165 – із інтернатних закладів). Двадцятеро дітей із числа пільгових категорій 4 липня було відправлено на відпочинок до табору «Березовий гай» у Бердичівському районі. До того ж, відпочинком на морі буде забезпечено 20 дітей-чорнобильців. Відтак, на сьогодні в Андрушівському районі оздоровлено 1307 дітей, що становить 37 %.
Організованим відпочинком і оздоровленням у Коростенському районі охоплено 1383 дитини (50 % від загальної кількості) за рахунок коштів у сумі 342 тис. грн, що були отримані з різних джерел фінансування. Так, зокрема у 23 пришкільних таборах було оздоровлено понад тисячу дітей, п’ятеро відпочивало в УДЦ «Молода гвардія», троє – в «Артеку», 31 дитина – за кордоном (Англія). За ініціативою районної влади 175 дітей оздоровлено у Херсонській області, причому запланований ще один, додатковий, заїзд, на що вже на рахунку є кошти: 72,5 тис. грн. від підприємств і 17 тис. грн. – від сільських рад.
У Лугинському районі на сьогодні вже оздоровлено 36 % дітей від загальної кількості осіб шкільного віку. Ця робота організована за рахунок діяльності пришкільних таборів, що працювали у дві зміни. Фінансова підтримка функціонування пришкільних таборів здійснювалася за рахунок коштів із обласного бюджету у сумі 35 тис. грн. Крім того, щодо відпочинку та оздоровлення дітей влада району традиційно співпрацює з благодійними та релігійними організаціями. Серед них - благодійна організація «Запросимо дітей Чорнобиля» (Швейцарія), що діє на території району вже понад 23 роки. Наразі в Лугинському районі вже оздоровлено 485 дітей. Крім того, більше двадцяти дітей район оздоровлюватимуться протягом найближчого часу у Франції.
На Черняхівщині працювало 25 пришкільних таборів, в яких відпочило 1618 дітей. Наразі в оздоровчому таборі при Головинському вищому професійному училищі нерудних технологій оздоровлюється 65 дітей. На ці потреби цього року виділено 246 тис. грн. Загалом в районі оздоровлено 1778 дітей (близько 51 %).

Прес-служба облдержадміністрації
понеділок, 8 липня 2013 р.

Розвиток бізнесу у районі

На виконання завдань і доручень Президента України Віктора Януковича щодо створення в Україні комфортного бізнес-середовища, сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу 5 липня в залі засідань районної ради відбувся круглий стіл з керівниками управлінь, відділів РДА, суб’єктами господарювання.
Перед присутніми виступив начальник відділу економіки та розвитку інфраструктури Добровольський С.В, який у своєму виступі зазначив, що на сучасному етапі системної модернізації економіки України особливого (першочергового) значення мають заходи в рамках Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та державна підтримка розвитку малого підприємництва, адже виконання планових показників надходження податків і зборів до зведеного бюджету в значній мірі залежить від партнерських відносин з бізнесом, від поліпшення інвестиційного клімату в районі.
Крім того, присутні ознайомилися з основними положеннями Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні».
Під час круглого столу також обговорювалося питання відзначення професійного свята Дня підприємця та пропозиції щодо кращого підприємця району в номінаціях: інвестор року, сумлінний платник податків, кращий роботодавець, кращий суб’єкт зовнішнього ринку, кращий аграрій.

суботу, 6 липня 2013 р.

Спортивні новини

Підсумки спортивних новин травня.

З 17 по 19 травня в м.Керч відбувся чемпіонат світу з гирьового спорту, на якому наша спортсменка, вихованка ДЮСШ, учениця Зарубинецької ЗОШ І-ІІІ ст.. Турська Людмила( тренер Затилюк Г.П.) посіла ІІІ місце.
23 травня в м.Житомир відбувся чемпіонат області з гирьового спорту, в якому приймала участь команда району ( тренер Затилюк Г.П.). Учениця Зарубинецької ЗОШ І-ІІІ ст.. Турська Людмила посіла І місце, а учень Гальчинської ЗОШ І-ІІІ ст. Костюк Вадим виконав норматив на І спортивний розряд.
23 травня команди району на чолі з тренерами Романським О.М., Маліновським І.І та Науменко А.Г. прийняли участь у обласному фестивалі з футболу ”Даруймо радість дітям”, де посіли два 5-х місця і одне сьоме місце.
24 травня на районному стадіоні ”Колос” та на базі Андрушівської гімназії відбулися зональні змагання в рамках ХХ спортивних ігор серед працівників охорони здоров’я.
25-26 травня розпочався Чемпіонат району з футболу, в якому приймуть участь 17 команд району.
26 травня розпочався Чемпіонат області з футболу серед ветеранів. На районному стадіоні ”Колос” команда Андрушівського району ”Аміко” приймала комаду ”Зоря” м.Романів. Рахунок матчу 3:0 на користь команди ”Аміко”.

Відбулася виїзна колегія

2 липня 2013 року на базі Андрушівського району відбулася виїзна колегія Департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації під головуванням Красійчука Г.З.
На колегії були розглянуті питання :
1. Про організацію містобудівної діяльності у Андрушівському районі.
Доповідач: Борисов О.А. – перший заступник голови Андрушівської районної державної адміністрації.
2. Про стан розроблення (оновлення) містобудівної документації, актуалізації генеральних планів, впровадження та дотримання нормативно – правової бази у сфері містобудування та архітектури, визначення завдань на наступний період.
Доповідач: Мединський В.Х. – заступник директора департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації, головний архітектор області.
У рамках проведення колегії, приуроченої до Дня архітектури України гості відвідали пам’ятки архітектури місцевого значення: костьол Святої Клари с.Городківка, садибу М.Терещенка та Свято – Миколаївську церкву у смт. Червоне.

середу, 3 липня 2013 р.

Наказ управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації від 18.06.2013р. №18 "Про внесення змін до наказу від 26.02.2013 №14"

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 05.05.11 року № 547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.11 року № 583 «Питання виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних органах виконавчої влади», та з метою приведення до вимог чинного законодавства
НАКАЗУЮ:
1. Внести зміни до наказу від 26.02.2013 року №14 «Про розгляд запитів щодо надання публічної інформації про діяльність управління праці та соціального захисту населення» виклавши пункт 3 в такій редакції:
«Визначити спеціаліста по кадровій роботі I категорії відповідальним працівником з питань опрацювання та організації розгляду запитів щодо надання публічної інформації».
2. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування в районній газеті «Новини Андрушівщини».
3. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Начальник управління А.М.Балюк
вівторок, 2 липня 2013 р.

Зареєстровані колективні договори, зміни та доповнення до них управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації в червні 2013 року

Управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації в червні 2013 року зареєстровано колективний договір
ДП «Житомирський ремонтний завод радіотехнічного обладнання «Промінь» та зміни до колективного договору КП «АНДРУШІВКАБЛАГОУСТРІЙ».

Андрушівщина святкувала 90 років району!

90 років для історії - лише мить, а для нас - це час становлення і зростання. Нова економічна політика, грошова реформа, боротьба з неписьменністю, вільний розвиток різних національностей, інші економічні та соціально-політичні перетворення сприяли поступовому розвитку району.

Історія нашого району як і держави в цілому, має злети і падіння, успіхи і трагічні сторінки.В усі часи люди були і залишаються головним і найціннішим багатством нашої землі. Андрушівська земля народила і виховала п'ять Героїв Радянського Союзу, три повних кавалери ордена Слави , сім Героїв Соціалістичної праці, дві наші сучасниці нагороджені орденом Княгині Ольги, не один десяток наших земляків удостоєні звання заслужений юрист, заслужений працівник культури,медицини, сільського господарства. Чимало діячів і вчених, уродженців району, добре знані в Україні та за її межами.

Привітати район з ювілеєм прибули голова обласної державної адміністрації С.М.Рижук, голова обласної ради Й.А.Запаловський, делегації із Бердичівського, Ружинського, Попільнянського районів, члени Андрушівського земляцтва, керівники району останніх чотирьох десятиліть. Андрушівчан та гостей вітали голова районної державної адміністрації Б.В.Мазур, голова районної ради О.В.Мельник та вручили пам'ятні медалі «Почесний житель Андрушівського району» Михайленку П.П., який очолював район у 80-их роках; Габзівській В.А., ветерану праці, яка все своє життя пропрацювала дояркою в рідному селі, депутату Верховної Ради УРСР 11 скликання, нагороджена Орденом Трудового Червоного Прапора; Ющинській Л.І., яка майже тридцять років працює дитячим лікарем Андрушівської ЦРЛ . З нагоди ювілею отримали ювілейну медаль «90 років району» кращі з кращих , ті , хто своєю працею творили славу і честь рідній землі. Зі сцени районного будинку культури дарувала землякам свої пісні заслужена артистка України Надія Недашківська. А вів урочистості заслужений працівник культури України, наш земляк, Володимир Шинкарук.

понеділок, 1 липня 2013 р.

На виконання завдань та доручень Президента України

На виконання завдань та доручень Президента України та з метою вирішення проблем молодіжного ринку праці 27 червня на базі Андрушівського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді проведено «круглий стіл» з молоддю щодо сприяння забезпечення першим робочим місцем на тему « Моя професія – моє майбутнє».
Учасники «круглого столу» ознайомилися з чинним законодавством про ринок праці.
Участь в роботі «круглого столу» взяли заступник голови райдержадміністрації Юрій Олексюк, директор АРЦСССДД Ольга Жук, спеціалісти центру, молодь району та міста.

Відео Наслідки урагану в Андрушівському районі

28 червня 2013 року близько 20:00 внаслідок різкого погіршення погодних умов в селі Волосів Андрушівського району під час негоди на громадянина, 1951 р.н. який у той момент випасав худобу, впало дерево. Від отриманих травм чоловік помер в центральній районній лікарні.
Того ж дня в смт Червоне внаслідок сильної зливи та шквального вітру частково пошкоджено покрівлі дахів 7 приватних житлових будинків та 4 дахів господарських будівель. Пошкоджено 11 ліній та зруйновано 4 опори електропередач.



Архів блогу