Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
суботу, 23 листопада 2013 р.

Відбулася 18 сесія Андрушівської районної ради VI скликання

Вісімнадцята сесія Андрушівської районної ради шостого скликання відбулася 22 листопада 2013 року в залі засідань районної ради.

Серед розглянутих питань були: 1. Про хід виконання районної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти. 2.Про хід виконання комплексної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року в Андрушівському районі. 3. Про виконання районної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2009-2013 роки. 4.Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 9 місяців 2013 року. 5. Про затвердження розпоряджень голови районної державної адміністрації. На розгляд та затверження депутатам районної ради виконались питання комунальної власності.

У селі Міньківці відбулося урочисте освячення відбудованого храму

Сільська православна громада десятки років облаштовувала церкву в пристосованих приміщеннях і довго жила мрією відродити храм у своєму селі, в приміщенні якого за різних часів були ... то зерносклад, то школа. Коли для навчального закладу переобладнали колишню контору колгоспу, сельчани взялися за роботу.
Настоятель місцевого храму протоієрей Павло Гуцалюк та його помічник Володимир Сафонюк понад вісім років щоденно жили єдиними прагненнями, єдиними клопотами - відроджували храм. Добре, що серед односельців знайшлися люди, які допомагали і будівельними матеріалами, і робочою силою, і коштами - скільки хто міг, інші підтримували морально.
З благоговінням, трепетом в серці заходили в церкву міньківчани, котрі живуть тут постійно, і ті, що з'їхались звідусіль на свято, сельчани з сусідніх сіл, прибули і високопоставлені гості з духовенства - секретар Житомирської єпархії, Архімандрит Олексій (Овсянніков), духівник Житомирської єпархії Архімандрит Гавриїл (Вардаєв), клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Житомира прот. Григорій Рогальський, священики ближніх приходів, а також голова районної ради О. В. Мельник.
Віряни взяли участь у хресному ході навколо храму, під час якого відновлену церкву було окроплено святою водою.
З проповіддю звернувся до присутніх Архім. Гавриїл (Вардаєв). А потім були вшановані найактивніші благодійники, хто найбільше посприяв у відновленні церкви. Високі нагороди Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира було вручено: найактивнішому благодійнику - міньківчанину М. О. Суботенку - орден св. Миколая Чудотворця, ордени - Ю. А. Олексюку, П. І. Карнаруку, В. І. Сафонюку, грамоти - монаху Макарію, редактору районної газети М. Г. Олексюк. Нагороди від українського козацтва одержали Благочинний Андрушівського округу Ієромонах Макарій (Гаврилів), ієрей Святослав Гаврилів, І. В. Школьний, В. І. Сафонюк, П. І. Карнарук.
Від імені районної державної адміністрації, депутатського корпусу районної ради всіх присутніх з освяченням храму вітав голова районної ради О. В. Мельник, який вручив настоятелю храму протоієрею Павлу Гуцалюку подяку і подарунок, зичив громаді усіх земних благ, зберігати і примножувати національні традиції, традиції своїх предків.
Зі словами щирих привітань звернувся до прихожан та гостей настоятель храму протоієрей Павло Гуцалюк, він дякував усім, хто за велінням совісті наближав це свято, і запросив на святкову трапезу.

Вшанування пам’яті жертв голодомору 1932 – 1933 років в Андрушівці

Напередодні Дня пам'яті жертв голодомору у місті Андрушівка біля Хреста пам'яті жертвам голодомору відбувся мітинг – реквієм присвячений сумним подіям 1932 – 1933 років.

В даному заході взяли участь голова Андрушівської районної ради О. В. Мельник, заступник голови райдержадміністрації Олег Борисов, Андрушівський міський голова В. І. Бойко та працівники установ, організацій міста. Перед присутніми виступили на мітингу – реквієму виступили учні Андрушівської гімназії.
Хвилиною мовчання вшанували всі присутні на мітингу андрушівчани пам'ять про загиблих від голоду та поклали квіти до пам'яті жертвам голодомору.

середу, 20 листопада 2013 р.

На цукровому заводі в Житомирській області в каналі для подачі буряка знайшли труп машиніста

На цукровому заводі в Андрушівському районі Житомирської області виявили труп працівника.

Про це повідомили в прес-службі управління Держгірпромнагляду в Житомирській області.

19 листопада, близько 20.00, під час робочого процесу майстер заготівельного цеху виявив машиніста гідроагрегатів без ознак життя.

Тіло потерпілого знаходилося в каналі, призначеному для подачі цукрового буряка на завод. Нещасний випадок стався на ПАТ «Червонській Цукровик» в смт Червоне Андрушівського району.

Територіальне управління Держгірпромнагляду в Житомирській області створило спеціальну комісію з розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, яка з'ясовує обставини та причини події.

пʼятницю, 15 листопада 2013 р.

В Андрушівському районі люди регулярно знаходять вибухівки

На Житомирщині за один день піротехніки знищили чотири артилерійські снаряди та одну авіабомбу. На пункт зв’язку 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Андрушівка 14 листопада надійшло два повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Зокрема, у селі Нехворощ місцевий житель виявив підозрілий предмет у лісі. Чоловік набираючи пісок зачепив невідомий об’єкт схожий на боєприпас. Після цього він негайно сповістив про це службу порятунку «101». Рятувальники, які прибули до місця виклику встановили, що виявлений предмет – фугасна авіабомба калібру 100 кг радянського виробництва.

Цього ж дня про виявлення вибухонебезпечних предметів повідомив житель села Чубарівка. Чоловік неподалік від власного будинку працював на присадибній ділянці. Під час роботи він натрапив на підозрілий об’єкт. Оглянувши місце знахідки уважніше, чоловік виявив ще два невідомих предмети. Не зволікаючи він негайно зателефонував рятувальникам та загородив знахідки парканом. Фахівці встановили, що виявлені предмети – артилерійські снаряди калібру 76 мм часів Великої вітчизняної війни.

Станом на 15 листопада усі вищевказані вибухонебезпечні предмети знищено групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Житомирській області. Завдяки вчасному інформуванню та оперативним діям фахівців ніхто не постраждав.

У ДСНС у Житомирській області
четвер, 14 листопада 2013 р.

Міліціонери Андрушівського РВ УМВС затримали парубка за вчинення крадіжки

13 листопада до Андрушівського РВ УМВС звернувся 64-річний житель смт. Червоного, повідомивши про те, що вночі з сараю його домогосподарства викрадено велосипед вартістю 500 гривень. Працівники міліції за скоєння кримінального правопорушення затримали 18-річного місцевого жителя, який у скоєному зізнався.

Наразі розпочато розслідування кримінального провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), відповідно до якої таємне викрадення майна, поєднане з проникненням у приміщення карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

СЗГ УМВС України в Житомирській області

Архів блогу