Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
середу, 30 квітня 2014 р.

Андрушівське ПП «Імпак» виробляє якісну й сертифіковану овочеву продукцію

Приватне підприємство «Імпак», що находиться в Андрушівці, є відомим по всій Україні сертифікованим виробником якісної овочевої продукції. Зокрема, покупці знають його завдяки ТМ «Овочиста». Підприємство спеціалізується на овочівництві. Загальна земельна площа, що обробляється, становить 4 тис. га, з яких 1 тис. займають такі овочеві культури, як картопля, морква, цибуля та столові буряки. А його потужності дозволяють зберігати до 18 тис. тонн продукції.

На ПП «Імпак» працює 120 чоловік, а під час сезонних робіт ця кількість зростає втричі, бо процес вирощування і збору овочів вимагає окрім потужної техніки і ручної праці.

За словами директора підприємства Сергія Малиновського, заклад успішно закінчив 2013 рік, оскільки овочева продукція мала високу ціну, що дозволило ПП «Імпак» стати рентабельним. Сергій Васильович розповів про те, що успіх його закладу багато в чому залежить від впровадження тут сучасних систем живлення, зрошення та зберігання продукції, ефективність яких вже давно доведена за кордоном. Сьогодні підприємство використовує виробничі лінії іноземного походження, а його директор сподівається на те, що врегулювання вітчизняної нормативно-правової бази дозволить розширити ринок збуту продукції, забезпечуючи нею і європейських споживачів.

Роман Гаврилович очолив Андрушівську райдержадміністрацію

На Житомирщині триває процес кадрових змін в органах влади. 28 квітня в Андрушівському районі відбулося представлення нового керівника. Райдержадміністрацію очолив Роман Васильович Гаврилович.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін привітав Романа Гавриловича із призначенням на відповідальну посаду та побажав йому рішучості у всіх справах на благо району та його жителів. Він звернув увагу на те, що головне завдання для керівників різних органів держави полягає в тому, аби повернути довіру громадян до влади. За таких умов чиновник має стати, умовно кажучи, непомітним, проте допомагати всім, хто до нього звертається.

Сидір Васильович закликав органи місцевого самоврядування району долучитися до процесу змін, який розпочався в нашій державі. Вони мають взяти на себе відповідальність за життя територіальних громад, інфраструктуру та благоустрій в населених пунктах. Лише в таких умовах можна побудувати громадянське суспільство в Україні. Голова облдержадміністрації наголосив, що процес оновлення кадрів не торкнеться чесних і порядних державних службовців, які адекватно сприймаються людьми.

У своєму виступі перед громадою новий голова райдержадміністрації Роман Гаврилович розповів про те, що для нього найважливішими принципами є справедливість, чесність та порядність, чого він вимагає і від інших. Він переконаний, що люди повинні вбачати у владі надійну опору та підтримку, а вона має дбати про матеріальне і духовне багатство суспільства. Свої перші кроки на новій посаді Роман Васильович пообіцяв спрямувати на боротьбу з корупцією.

ДОВІДКОВО: Роман Гаврилович закінчив Житомирський державний агроекологічний університет за спеціальністю ветеринарна медицина. Працював у різних комерційних структурах міста Житомира.

вівторок, 29 квітня 2014 р.

Андрушівський та Бердичіський райони отримали нові автомобілі швидкої допомоги

Нові автомобілі швидкої допомоги надаватимуть якісні медичні послуги жителям Андрушівського та Бердичівського районів. Ключі від карет швидкої передав головним лікарям голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса, це автомобілі класу В, які повністю укомплектовані за європейськими стандартами і орієнтовані на надання швидкої невідкладної медичної допомоги. Вартість однієї такої карети – 649 тис. грн. Олександр Михайлович зазначив, що кожен район та місто нашої області отримають нову машину швидкої найближчим часом.

Головний лікар Бердичівської районної лікарні Дарія Луцька подякувала обласному керівництву за такий необхідний подарунок. Вона розповіла, що із 4 автомобілів швидкої допомоги 1 вичерпав свій ресурс на 80%, а інші вже протягом 3 – 4 останніх років на 100% використали всі потужності. Саме тому нова карета швидкої для району дуже потрібна. Головний лікар запевнила, що її використовуватимуть максимально раціонально.

суботу, 26 квітня 2014 р.

Жити в чистоті

Чистота і порядок у домівках – традиція нашого народу. Цю добру традицію добре було б утвердити і в житті населених пунктів.

Нас сьогодні хвилює низька екологічна свідомість наших громадян, яка призводить до забруднення територій населених пунктів, парків, скверів, лісів, прибережних та придорожніх смуг, місць масового відпочинку. Очевидним є те, що дотримання чистоти і порядку , охорона довкілля ще не стали частиною світогляду і потребою душі людини. Але людину формують умови, в яких вона живе. А живе вона в громаді. Тому на органи місцевого самоврядування покладається основне завдання – управління у сфері благоустрою населених пунктів. Цьому важливому питанню був присвячений виїзний семінар – навчання голів місцевих рад на базі Нехворощанської сільської ради. Стан виконання Правил благоустрою населених пунктів місцевими радами району охарактеризував В.Б.Шпаківський, заступник голови районної ради . Зокрема Валерій Броніславович підкреслив, що візитною карткою міста, села, селища є в'їзний знак і починати благоустрій потрібно з нього. Звернув увагу на чистоту і порядок на кладовищах, технічний стан обелісків, пам'ятників, братських могил та благоустрій територій навколо них. Не залишилася поза увагою проблема засміченості парків, скверів, лісів, прибережних та придорожніх смуг. А це свідчить про низьку свідомість громадян та неналежну організацію вивозу сміття. «Сьогодні в районі налічується 634 трактори та мотоблоки, які можна на договірній основі залучити до вивозу сміття» - наголосив В.Б.Шпаківський. Не здійснюється контроль за санітарним станом територій підприємств, установ і організацій . Проблемою сіл стають безгосподарські будівлі, які заростають дикоростучими деревами, кущами та чагарниками. Продовженням виступу В.Б.Шпаківського стала інформація директора районного центру зайнятості С.Б.Солопія, який в котре наголосив головам рад про можливість залучення до вирішення питань благоустрою громадян на громадських засадах та нагадав порядок оплати даних послуг. Не менш важливим було і питання заходів щодо збалансування місцевих бюджетів у 2014 році, з яким перед зібранням виступила Н. О. Суботенко , начальник управління фінансів райдержадміністрації . Підводячи підсумки семінару голова районної ради В.В.Костик наголосив учасникам зібрання на виконання п.7 статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо залучення до благоустрою територій населених пунктів на договірних засадах коштів , трудових і матеріально-технічних ресурсів підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності. А також попросив звернути увагу на стан матеріально-технічного забезпечення підготовки та проведення виборів Президента України. На завершення учасники зібрання оглянули територію та соціальну сферу села Нехворощ, а також вислухали розповідь сільського голови В.М.Гетьмана про досягнення , проблеми та шляхи вирішення питань життєзабезпечення територіальної громади.

четвер, 17 квітня 2014 р.

Андрушівські оперативники повернули чоловікові викрадений мобільник

Днями до Андрушівського райвідділу міліції звернувся місцевий житель із заявою про те, що за невідомих обставин з його будинку зник мобільний телефон. Правоохоронці встановили, що крадіжку вчинив товариш заявника.

Про те, що у будинку явно побувала не стороння особа, свідчила та обставина, що інші цінні речі не зникли, та й слідів чужої присутності не було. Господар зазначив, що останнім часом сторонніх осіб до своєї оселі не запрошував.

Відтак, опитавши можливих очевидців та провівши оперативно-розшукові заходи, правоохоронці встановили, що засіб зв’язку поцупив 30-річний товариш заявника.

Згодом він виправдовувався, що у той день перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння та майже не пам’ятає власних дій. Знаходячись у гостях, чоловік скористався тим, що господар був заклопотаний, та тихцем забрав чужий телефон.

Як повідомив начальник Андрушівського райвідділу міліції Олександр Бойко, нині слідчим відділенням розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, за що передбачене покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі на строк до 3 років.

СЗГ УМВС України в Житомирській області, за інформацією Андрушівського РВ УМВС
суботу, 5 квітня 2014 р.

История, архитектура и культура Андрушевки Житомирской области Украины

Современная Андрушевка является значимым районным центром в Житомирской области Украины. Этот город входит в туристические маршруты и славится наикрасивейшими архитектурными памятниками старины, некоторые из которых до сих пор используются местными жителями. А начиналось все с маленькой деревушки, которая называлась Андрусовка. Первое документальное упоминание приходится на 1683 год, когда начальствующий губернии повелел внести в список название всех «пустых сел». В то время деревенька действительно была настолько мала, что ее приписали к рядом расположенному селу Котельня.

С наступлением 17 века история Андрушевки исторически меняется земля, на которой находилась Андрушевка, переходит во владение польского государства и село становится собственностью пана Бержинских в то время богатого магната, который нещадно эксплуатировал селян. Бержинские силами местного населения возвели дворец на берегу пруда и разбили парк что, несомненно, повлияло и на рост всей деревни. Но после вторичного разделения земельных границ в 1793 году Андрушевка отходит к российской империи причисленная в состав правобережной Украины.

Тихая обыденная жизнь Андрушевки закончилась с наступлением 1848 года, когда набирающий силу предприниматель Артемий Терещенко облюбовав красивые места, построил первый в России сахарный завод. Бытует мнение что «сахарный король» купил рецепт приготовления белого сахара у самого индийского раджи и благодаря этой технологии за короткий срок Терещенко стал монополистом сахарного рынка империи.

Процветал Терещенко, процветало и село, в построенный дворец магната частенько заезжал в гости сам вседержитель Русской империи. К 1859 году село разрослось и стало относиться к разряду города, но официальное значение как районный центр получила только в1975 году.

Сейчас в Андрушевке проживает 13 тысяч человек, и этот район считается самым самостоятельным регионом во всей Житомирской области. Край зажиточен, благодаря, все тому же производству сахара, кроме того, здесь также ведется добыча бурого угля и производится спирт. И хотя многоэтажное строительство не имеет здесь популярности, город все равно с каждым годом растет благодаря расширению частного сектора.

Как писалось выше, Андрушевский район богат архитектурным зодчеством и привлекает туристов не только с Украины. Самым выдающимся памятником считается усадьба более похожая на дворец пана Бержинских, не смотря на вековую историю здание настолько надежно, что в настоящий момент отведена под учебное заведение и является школой для местной детворы. Старинный парк не обходит вниманием не один турист также и популярна современная местная достопримечательность частная обсерватория, благодаря которой открыто полторы сотни новых звезд. Села районного центра ничем не уступают в достопримечательностях, так что любой человек найдет здесь для себя массу интересного. Поэтому стоит непременно посетить Андрушевку, что бы все увидеть лично.

Раскольников Н.Р.
вівторок, 1 квітня 2014 р.

В Андрушівці під час реконструкції дитячої школи мистецтв безпідставно витратили сотні тисяч бюджетних гривень

Докладніше про цю справу розповідає прокурор Андрушівського району Вадим Поліщук: "Встановлено, що приватне підприємство, проводячи реконструкцію дитячої школи мистецтв, що розташована на території міста Андрушівка, не дотрималось умов проектно-кошторисної документації, встановлених договором. У подальшому посадові особи відділу культури Андрушівської райдержадміністрації, знаючи про невідповідність умов договору, все ж підписали акт виконаних робіт. Таким чином приватному підприємству з бюджету безпідставно перераховано 238 тисяч гривень".

Посадовців відділу культури Андрушівської райдержадміністрації звинувачують у зловживанні службовим становищем та у службовій підробці.

Архів блогу