Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 25 липня 2014 р.

На Житомирщине чиновники разделили земли, где стоят скифские курганы

Факт незаконной раздачи в качестве земельных паев памятников культурного наследия — курганов, расположенных на землях площадью тысяча 400 гектаров, установлен в ходе прокурорской проверки соблюдения требований земельного законодательства.

— Именно такая площадь, по решению Андрушевской райгосадминистрации, отводилась проектом землеустройства для организации земельных паев коллективного сельскохозяйственного предприятия «Иванковское», — сообщили «ФАКТАМ» в пресс-службе Житомирской областной прокуратуры. — Прокуратурой Андрушевского района подан иск в суд о признании недействительными распоряжений районной государственной администрации и государственных актов на право собственности на земельные участки. Приняты представительские полномочия в защиту культурно-исторического наследия и устранения нарушений действующего законодательства.

Справка
На землях, где расположен Андрушевский район, в древности были стоянки эпохи бронзы и железа. В этой местности проживали племена скифов-пахарей. Как свидетельствуют исторические источники, скифские курганы сохранились до сих пор.

Ленина БЫЧКОВСКАЯ, ФАКТЫ (Житомир)
fakty.ua/185374-na-zhitomircshine-chinovniki-razdelili-zemli-gde-stoyat-skifskie-kurgany
вівторок, 1 липня 2014 р.

Проведено Всеукраїнську акцію «Запобігти, врятувати, допомогти»

29 червня 2014 року у КП ДОЗ «Чайка», за адресою: м. Андрушівка, вул. Тітова, 42 відбулася акція, Запобігти, врятувати, допомогти”.
В Акції взяло участь близько 300 осіб.
Метою проведення акції є - інформування населення про діяльність ДСНС України, що направлена насамперед на впровадження державної політики у сфері цивільного захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, особливо в частині запобігання травмуванню та загибелі людей під час їх виникнення ;привернення уваги широких кіл населення до питань цивільного захисту.
5ДПРЧ м. Андрушівка та 36ППП смт. Червоне Андрушівського району завжди готові прийти на допомогу своїм мешканцям у ліквідації надзвичайних ситуацій. Для цього і створено „Службу порятунку-101”

У програмі свята висвітлено наступні заходи:

- показові дії пожежників;
- показ обладнання пожежно-рятувальної служби;
- конкурс малюнків на асфальті;
- конкурс малюнків на протипожежну тематику.

Рятувальна техніка, яка була приставлена під час проведення акції „Запобігти, врятувати ,допомогти”, викликала очевидне захоплення в присутніх.
Щодо проведення самої акції „Запобігти, врятувати ,допомогти” в КП ДОЗ «Чайка», то можна чітко зазначити, що вона засвідчила високий рівень реалізації намічених завдань: було досягнуто достатнього пропагандистського ефекту, набуто належної масовості та інформованості, вона залишила після себе очікуваний виховний вплив, була цікавою і приємною для учасників тобто стала культурною подією в житті району.
Також хочемо подякувати всім учасникам за активну участь в Всеукраїнській акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області

Навчальні заклади для дітей з особливими потребами

Для осіб з обмеженими фізичними можливостями шлях до професійного успіху ускладнений не лише вадами здоров’я, але й соціальними та психологічними проблемами, які завжди супроводжують хворобу чи травму, що породжують інвалідність. Тому, одним з напрямів комплексного вирішення цих проблем є професійне навчання інвалідів робітничим професіям в спеціалізованих реабілітаційних закладах.
На території України є ряд закладів для людей з особливими потребами, які прагнуть знайти своє місце в житті і бути корисними суспільству. Найбільш наближеним для нашого регіону є Житомирське вище професійне училище-інтернат, що є державним закладом, підпорядкованим Житомирській обласній раді. Даний навчальний заклад на 2014-2015 рік проводить підготовку кваліфікованих робітників з таких професій:
На базі 9 класів:
-Оператор ком’ютерного набору. Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин (з терміном навчання 3 роки).
-Оператор ком’ютерного набору. Секретар керівника (термін навчання 2,5 роки) .
-Кухар. Кондитер (термін навчання 2,5 роки).
На базі 11 класів :
-Радіомеханік з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури . Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин (термін навчання 1,5 роки)
-Оператор комп’ютерного набору, конторський службовець(бухгалтерія) (термін навчання 1,5 роки)
-Кухар. Кондитер (термін навчання 1,5 роки)
-Оператор ком’ютерного набору. Соціальний робітник. (термін навчання 1.5 роки)
-Взуттьовик з індивідуального пошиття взуття. Взуттьовик з пошиття ортопедичного взуття. (термін навчання 1.5 роки)
-Слюсар-електрик з ремонту електроустаткування. Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин (термін навчання 1.5 роки)
-Оператор комп’ютерного набору. Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин (термін навчання 1,5 роки)
В училищі денна форма навчання за державним замовленням (безкоштовно).
На базі спеціалізованих загальноосвітніх шкіл для дітей зі зниженим слухом:
-Взуттьовик з індивідуального пошиття взуття. Взуттьовик з пошиття ортопедичного взуття. (термін навчання 1.5 роки)
-Кухар. Кондитер (термін навчання 1,5 роки)
Адреса училища: 10029, м. Житомир, вул. Московська, 43. Тел. 37-05-78, 37-14-43, 37-14-42.
Також є можливість вступу до Всеукраїнського центру професійної реабілітації інвалідів – це державна соціальна установа Міністерства праці та соціальної політики України- здійснює професійну реабілітацію дітей-інвалідів віком від 16 років та інвалідів, які не досягли пенсійного віку і які за висновком МСЕК потребують професійної реабілітації.
Набір слухачів до Центру на 2014-15 навчальний рік запроваджено за робітничими професіями, а саме:
Оператор комп’ютерного набору;
Соціальний робітник;
Вишивальниця;
Швачка;
Слюсар з ремонту автомобілів;
Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних;
Оператор комп ’ ютерної верстки;
Секретар керівника;
Бджоляр;
Перукар;
Молодша медична сестра по догляду за хворими;
Взуттьовик з ремонту взуття;
Манікюрник;
Черговий по поверху (готелю, кемпінгу,пансіонату);
Касир торгівельного залу.
Центр здійснює професійну реабілітацію дітей-інвалідів віком від 16 років та інвалідів, які не досягли пенсійного віку.
Документи вступників приймаються протягом року. Зарахування до Центру здійснюється за результатами попереднього розгляду пакетів документів та професійного відбору в Центрі.
Адреса Центру: 07352, с.Лютіж, Вишгородський район, Київська область, тел/факс (04496) 40-010,40-011.
Крім того, для молоді з особливими потребами постійно проводить набір слухачів(інвалідів) Вінницький міжрегіональний Центр професійної реабілітації інвалідів «Поділля» за спеціальностями з терміном навчання :
- оператор комп"ютерного набору 5 місяців
- кравець 8 місяців
- взуттьовик з ремонту взуття З місяці
- взуттьовик з індивідуального пошиву взуття 12 місяців
- швачка 3 місяці
- фотограф(фотороботи) 4 місяці
- конторський службовець ( бухгалтерія) 8 місяців
- перукар (перукар-модельєр) 5 місяців
- флорист 5 місяців
- манікюрниця 3 місяці
- лицювальник — плиточник 6 місяців
- візажист - стиліст б місяців
- касир банку 8,1 місяців
- ліфтер 1,5 місяці
- оператор котельні 3 місяці
- в"язальниця трикотажних виробів з полотна 2 місяці
- секретар керівника б місяців.
Адреса навчального закладу: 21100 м.Вінниця, вул. Пирогова, 135-а
Додаткову інформацію по цих та інших навчальних закладах ви можете отримати безпосередньо за вказаними адресами, а також в Андрушівському управлінні праці та соціальному захисту населення за телефоном 2-27-49.
Тож подумайте про майбутнє своїх дітей вже зараз.

Головний спеціаліст по обслуговуванню інвалідів та ВВ і ВП Тетяна Шмайдюк

Графік участі керівництва департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації у прямій телефонній лінії («гаряча лінія») на III квартал 2014 року

08 липня – Павлюк Василь Петрович, заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації – начальник управління соціального захисту населення, за телефоном 24-08-48.
06 серпня – Усольцева Валентина Володимирівна, заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації – начальник управління фінансів, бухгалтерського обліку та господарської роботи, за телефоном 24-08-43.
03 вересня – Бойм Світлана Миколаївна, заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації - начальник управління праці та зайнятості населення, за телефоном 47-47-26.
«Гаряча лінія» проводиться – з 10.00 до 11.30 год.

В.о. начальника управління В.В.Сословська

Архів блогу