Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 29 серпня 2014 р.

Відбувся семінар голів місцевих рад

Черговий семінар голів місцевих рад відбувся 29 серпня на території Маломошковецької сільської ради. Село Малі Мошківці має територію 265.5 га, де проживають понад 600 жителів. Із соціальної сфери в селі функціонують фельдшерсько-акушерський пункт, будинок культури та бібліотека. Але навіть такі невеличкі села мають право на гідне життя. У них є свої проблеми, які покликана вирішувати сільська рада спільно з територіальною громадою. І з цим вони успішно справляються разом з сільським головою Анатолієм Леонідовичем Шелепою. Постійно благоустроюється територія села, огороджено бетонним парканом пам'ятний знак загиблим односельчанам , закладено сільською толокою парк, встановлено пам'ятний знак жертвам голодомору та побудовано капличку на сільському цвинтарі. В селі проживають 126 дітей до 18 років та 56 дошкільнят, яким потрібно забезпечити здобуття повної загальної середньої освіти та підготувати до школи. Тут спрацьовує саме співробітництво громад. Адже діти навчаються в Червоненській школі та відвідують садочки її громади, куди щоденно їх підвозить і привозить додому шкільний автобус за кошти сільської ради. Анатолій Леонідович поділився з колегами своїми досягненнями, проблемами та шляхами вирішення питань життєзабезпечення територіальної громади . Що йому вдалося зробити за без малого чотири роки головування і які має плани. На пленарному засіданні перед головами рад виступив Святослав Анатолійович Михайловський , керуючий справами виконавчого апарату районної ради, піднявши питання підготовки закладів соціально-культурної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. Про поновлення на роботі працівників, які були звільнені у зв'язку із призовом на військову службу під час мобілізації розповіла учасникам зібрання Тетяна Василівна Ломберг – начальник відділу організаційної роботи районної ради. Голова районної ради Віктор Васильович Костик наголосив сільським головам про виконання органами місцевого самоврядування частини 4 ст. 32 Закону України «Про місцевеысамоврядування в Україні» щодо забезпечення регулярного безкоштовного підвезення до місця навчання і додому школярів . Спілкуючись голови рад підняли ряд питань,які потребують негайного вирішення. Це і питання про відумерлу спадщину та використання невитребованих паїв, перехід на альтернативні види палива та можливість опалення сільських закладів культури та багато інших.

середу, 27 серпня 2014 р.

Громаді Андрушівського району представлять кандидата на посаду голови райдержадміністрації

28 серпня о 15.00 у сесійній залі Андрушівської районної ради (м. Андрушівка, площа Леніна, 1) відбудеться громадське обговорення кандидата на посаду голови Андрушівської райдержадміністрації Романа Гавриловича.

Роман Васильович Гаврилович народився 21 жовтня 1981 року в селі Андрушки Попільнянського району. Закінчив Державний агроекологічний університет. Здобув освіту за спеціальністю «Ветеринарна медицина».

Працював у комерційних структурах. Зараз Роман Гаврилович – голова Андрушівської райдержадміністрації.

Громадяни, яким відомо про факти корупційних діянь та зловживань, вчинених Романом Гавриловичем, можуть повідомляти про це за телефоном обласного контактного центру: 0-800-301-025, (0412) 55-89-57.

неділю, 24 серпня 2014 р.

В Андрушівці до Дня незалежності України відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку

24 серпня в Андрушівці було урочисто відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку. Голова Андрушівської райдержадміністрації Роман Гаврилович наголосив, що відкриття пам’ятника Великому Кобзареві як ніколи нагадує нам про те, що ми повинні боротися за нашу свободу та незалежність.

Пам’ятник Тарасу Шевченку в Андрушівці виготовлено із піщаника (родовище в с. Застіноче, Тернопільської області) за кошти приватного підприємця Євгенія Гринишина працівниками ФОП Гринишин Є. Я., художній оформлювач – Сергій Когут.

Районна влада допомагала у встановленні пам’ятника Т.Г. Шевченку та благоустрою території. Також у райцентрі площу ім. В. Леніна перейменовано на площу ім. Т. Шевченка.

суботу, 23 серпня 2014 р.

У Андрушівці Житомирського району відкрили пам’ятник Миколі Терещенку

23 серпня в місті Андрушівці, районному центрі Житомирської області, урочисто відкрили пам’ятник одному із засновників роду українських промисловців, капіталістів і меценатів Терещенків – Миколі Артемійовичу Терещенко, пише на своїй сторінці у Фейсбук Георгій Мокрицький. Пам’ятник відкрили за гроші місцевого підприємця Гринишина Євгенія Ярославовича в парку, закладеному Терещенками, там же де зберігся палац Терещенків, а в місті – два їхніх заводи (цукровий і спиртовий).

пʼятницю, 15 серпня 2014 р.

Жителі Андрушівського району придбали для військовослужбовців у зоні АТО тепловізор за 96 тис. грн

Жителі Андрушівського району спільно з місцевими підприємцями зібрались коштами та придбали для бійців 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади модульний тепловізор R-1500.

Сьогодні, 15 серпня, голова Андрушівської райдержадміністрації Роман Гаврилович і старший солдат, водій-електрик бронетранспортеру 2-го батальйону взводу зв’язку 95-ї бригади Ярослав Коваленко передали новий прилад начальнику складу озброєння цього ж військового з’єднання прапорщику Олександру Курку.

«Цей тепловізор встановлюється на бронетранспортері (БТР). Його дальність бачення – понад 1,5 км. Таке обладнання зараз дуже потрібне нашим військовослужбовцям, котрі перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. Цей прилад коштує 96 тис. грн (понад 7 тис. дол.). Необхідну суму всією громадою ми збирали протягом двох місяців», – розповів Роман Гаврилович.

Головним ініціатором придбання тепловізора виступив старший солдат, водій-електрик бронетранспортеру 2-го батальйону взводу зв’язку 95-ї бригади 24-річний Ярослав Коваленко. Молодий чоловік воював у зоні АТО протягом чотирьох останніх місяців, а нещодавно повернувся у відпустку додому. Проте, навіть перебуваючи за сотні кілометрів від поля бою, він не забуває про своїх побратимів. Тому й запропонував небайдужим землякам віднайти кошти і купити для наших бійців корисне обладнання.

«Цей прилад досить потужний: він дозволяє фіксувати всі живі об’єкти, які можуть завдати атаки. Крім того, за допомогою цього тепловізора можна оглядати територію вночі, навіть пересуваючись на БТРі з достатньо високою швидкістю. 19 серпня заступник командира нашого батальйону повертатиметься у зону АТО і заразом доставить тепловізор бійцям», – сказав Ярослав Коваленко.

Разом із тим, хлопець зауважив, що на сході, під час проведення АТО, наші військові дуже цінують підтримку з тилу, яку надають земляки.

Архів блогу