Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
вівторок, 30 грудня 2014 р.

Андрушівський районний сектор Управління ДСНС України у Житомирській області інформує

Внаслідок встановленням мінусових температур повітря любителі підльодної риболовлі почали виходити на водойми району. У зв’язку з цим Андрушівський районний сектор попереджає мешканців району про небезпеку виходу на лід, який ще не набув достатньої міцності, та пропонує утриматись від цієї розваги до того часу, коли утвориться лід достатньої товщини.
Також звертаємо увагу батьків на необхідність контролю за дітьми, які теж можуть виходити на лід для катання на ковзанах тощо. У зв’язку з цим нагадуємо основні правила поводження на льодових покриттях.
Перш ніж ступити на лід, визначіть товщину льодового покриву на водоймі. Безпечним вважається лід ( при температурі повітря нижче 0 С ):
- для одного пішохода – лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною не менше 5-7 см;
- для груп людей (масові переправи пішки ) – товщиною не менше 15 см ( дистанція в колоні по 4 чоловіка – 5 см );
- при масовому катані на ковзанах – 25 см; -
Варто пам’ятати, що найміцнішим є лід блакитного кольору, а сірий має удвічі меншу міцність.
Під час риболовлі в зимовий період необхідно пам’ятати наступні правила:
Найперше правило – взагалі не виходити на водойми. Але, якщо вже Ви твердо вирішили провести час на водоймі, то перш, ніж ступити на лід, дізнайтесь про його товщину. У різних місцях річок та озер товщина льодового покрову може бути різною.
Друге правило - категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг.
Третє правило - під час руху по льоду варто звертати увагу на його поверхню, обходити небезпечні місця та ділянки, покриті товстим шаром снігу. Особливу обережність слід проявляти в місцях зі швидкою течією, струмками та теплими стічними водами промислових підприємств, кущами і травою. При переході по льоду необхідно йти один за одним на відстані 5-6 метрів та бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду.
Четверте правило - щоб допомогти людині, яка терпить лихо, і не потерпіти самому, дотримуйтесь наступних правил:
- протягніть потерпілому довгу жердину, дошку або киньте канат, зв’язані паски тощо. Якщо до потерпілого треба підібратися ближче – ляжте на лід і повзіть по поверхні, штовхаючи попереду рятувальний засіб.
- витягаючи потерпілого, попросіть його працювати ногами – так буде легше вибратися з ополонки. Не дозволяйте йому підніматись на ноги.
- після того, як витягнете потерпілого на берег, викличте «швидку допомогу», надайте йому першу допомогу, необхідну при охолодженні організму.
Пам’ятайте: ходити на зимову риболовлю поодинці небезпечно.
Будьте вкрай обережні на водоймах! Пам’ятайте про небезпеку та правила поведінки на льоду.

Вітання голови районної ради з Новим роком та Різдвом Христовим

Дорогі мешканці Андрушівщани!

Від депутатського корпусу, виконавчого апарату та від себе особисто щиро вітаю Вас з Новим 2015 роком та Різдвом Христовим!

Бажаємо Вам здоров'я, добра та щастя.
Нехай ці прекрасні зимові дні принесуть
нові надії, нові мрії, нові звершення,
мир та єднання, спокій та злагоду,
впевненість у майбутньому.

Нехай Господь береже кожну родину, множить радість та добро,
а прийдешні свята принесуть усім Божі та земні щедроти!

Нехай дорогу у майбутнє осяває яскрава Різдвяна Зірка!

Світла Вам і радості!

Веселого Різдва та щасливого Нового року!

З повагою голова Андрушівської районної ради
В.В. Костик

Андрушівщина відзначила 71-шу річницю визволення від фашистських загарбників

71 рік тому в ході проведення Брусилівсько – Проскурівської операції наш район було визволено від німецько – фашистських окупантів.
Визволення Андрушівського району почалося 25 грудня 1943 року. Наші війська спочатку звільнили від окупантів Яроповичі та Любимівку. Наступного дня визволяли Зарубинці, Лісівку, частину Волиці, Бровки Перші, Міньківці, Городківку. 27 – 28 грудня повністю були звільнені Волиця, Гардишівка. Далі ворога вигнали з Нехворощі, Забари. 29 грудня точилися бої в напрямку Червоного і 30 грудня були звільнені усі села району.
При визволенні Андрушівщини загинуло близько 2 тисяч солдат.
Напередодні визволення району від німецько – фашистських загарбників перший заступник голови районної державної адміністрації О.А. Борисов, голова районної ради В.В. Костик, представники громадськості поклали квіти до братської могили воїнів. На мітингу виступив голова районної ради. Віктор Васильович зазначив, що подвиг визволителів завжди залишиться у наших серцях, а пам'ять про ці події ми пронесемо крізь віки.
Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Відзначили 70-ту річницю визволення України від нацистських загарбників

«70 років пройшли відтоді, як наша рідна Україна була звільнена від фашистських загарбників. Довгих майже 2 роки населений пункт за населеним пунктом, місто за містом визволяли наш край. На початку зими 1942 року почали звільнятися перші населені пункти на Сході України, у грудні 1943 року – січні 1944-го була звільнена Житомирщина. І лише 1944 року Україна була звільнена повністю». Важку ціну заплатила Україна в тій війні, і найголовніше втратила 5,5 мільйонів людей, із яких 4 млн мирних жителів. Більше 2 млн наших земляків були вивезені на каторжні роботи в нацистську Німеччину. Коли вибороли довгождану Перемогу, думали, що це все назавжди закінчилось і Україна буде жити в мирі і спокої. Так було майже 70 років, а нині знов, шановні ветерани, ваші внуки, ваші правнуки, діти гинуть на Сході за нашу незалежну Україну».

«Я вірю в те, що наш український народ з таким патріотичним піднесенням, яке є сьогодні, збереже, захистить, розбудує Україну, в якій буде панувати мир, спокій, щасливе життя в добробуті. Вдячність народу всім тим, хто ціною свого життя відстоював свободу на фронтах Великої Вітчизняної війни, і тим, хто сьогодні відстоює незалежність України. Вічна пам’ять загиблим. Слава вам, переможцям Великої Вітчизняної війни!

Голова ради Костик В.В.
пʼятницю, 26 грудня 2014 р.

В Андрушівському районі паралізована бабуся загинула під час пожежі

24 грудня о 15:49 на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Андрушівка надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку, що знаходиться в смт Червоне.

Загоряння помітили сусідка. Вона повідомила про надзвичайну подію службу порятунку «101».

Під час проведення розвідки рятувальники вивили на ліжку однієї з кімнат бездиханне тіло 83-річної власниці оселі. Як згодом виявилось, господарка проживала сама. Жінка була паралізована і майже не розмовляла. Про стареньку піклувались онук та жінка-доглядальниця, - інформує У ДСНС у Житомирській області.

Завдяки умілим діям бійців ДСНС о 16:10 пожежу було локалізовано, в 16:40 – повністю ліквідовано. Внаслідок події полум’ям знищено домашнє майно однієї з кімнат. За попередньою версією причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки під час використання пічного опалення.

середу, 24 грудня 2014 р.

Жителі Андрушівського району підготували новорічний подарунок для військових в зоні АТО

24 грудня із с. Волосів Андрушівського району в зону АТО відправили автомобіль.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

УАЗ-31512 потребував ремонту і не використовувався. Керівник місцевого селянського фермерського господарства І. Шателюк вирішив відновити машину.

Майстри зробили капітальний ремонт та пофарбували автомобіль. Подальше його транспортування у зону антитерористичної операції здійснять бійці 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. І відправиться він до військовослужбовців з продуктами харчування та одягом, які зібрали жителі села Волосів. Вони сподіваються, що УАЗ – автомобіль підвищеної прохідності, що може експлуатуватися на дорогах усіх категорій – буде гарним подарунком і стане в нагоді захисникам Вітчизни.

понеділок, 22 грудня 2014 р.

Вітання першого заступника голови районної державної адміністрації О.А. Борисова та голови районної ради В.В. Костика з нагоди Дня енергетика

Шановні працівники енергетичної галузі!
Вітаємо Вас з професійним святом – Днем енергетика!
Успішна робота кожної окремої галузі господарства безпосередньо залежить від ефективного функціонування енергетичного сектору. Завдяки Вам, шановні енергетики, працює промисловість, функціонують транспорт і зв’язок, Ви створюєте світло і затишок у кожній оселі. Щодня, щогодини Ви виконуєте свою професійну справу з повною віддачею всіх своїх знань, вміння, найкращих якостей душі. Тому професія енергетика є не тільки необхідною, але і дуже почесною.
Бажаємо всім Вам та Вашим сім’ям міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту, хороших відносин у колективах та професійного зростання.
Нехай Ваша праця приносить тільки радість та задоволення, а життєва енергія й оптимізм завжди будуть вірними супутниками.

пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

Вітання першого заступника голови районної державної адміністрації О.А. Борисова та голови районної ради В.В. Костика з нагоди Дня міліції

Шановні працівники та ветерани органів внутрішніх справ!
Від імені районної державної адміністрації та районної ради щиро вітаємо Вас із святом — Днем міліції!
На міліцію покладено виключно відповідальне і благородне завдання — захист життя і здоров’я людей, прав і свобод громадянина, інтересів держави і суспільства від протиправних посягань, ведення боротьби із злочинністю, охорона громадського порядку, забезпечення громадської безпеки.
Завдяки відповідальному ставленню до службових обов’язків, вмінню долати труднощі та за умови всебічної підтримки з боку суспільства працівники міліції з честю виконують поставлені завдання із зміцнення законності і правопорядку в Україні.
У цей день висловлюємо щиру вдячність всім працівникам та ветеранам міліції за самовіддану працю, бажаємо і надалі мужності, витримки й наснаги, нехай удача та професійні успіхи будуть Вашими постійними супутниками у житті.
Від щирого серця зичимо всім Вам родинного добробуту, міцного здоров’я і щастя!

середу, 17 грудня 2014 р.

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області інформує

Інструкція про заходи пожежної безпеки у службових приміщеннях (офісах).
1.Галузь застосування
Ця Інструкція поширюється на службові приміщення і визначає вимоги щодо забезпечення пожежної безпеки в цих приміщеннях.
Інструкція є обов’язковою для вивчення та виконання всіма працівниками та відвідувачами, які знаходяться у службових приміщеннях, а також обслуговуючим персоналом.
2.Вимоги пожежної безпеки
Меблі та обладнання мають розміщуватись таким чином, щоб забезпечувався вільний евакуаційний прохід до дверей виходу з приміщення (завширшки не менше 1 м). Евакуаційні шляхи та виходи необхідно постійно утримувати вільними, нічим не захаращувати.
У міру накопичення та після закінчення роботи горючі відходи слід прибирати у спеціальні сміттєзбірники.
Електромережі, електроприлади і апаратура повинні експлуатуватися тільки у справному стані з урахування вказівок та рекомендацій підприємств-виготовлювачів.
У разі виявлення пошкоджень електромереж, вимикачів, розеток та інших електровиробів слід негайно вимкнути їх та вжити необхідних заходів щодо приведення у пожежобезпечний стан.
Документи, папір та інші горючі матеріали слід зберігати на відстані не менше 1м від електрощитів, електрозборок і електричних кабелів; 0,5м від електросвітильників; 0,6м від сповіщувачів автоматичної пожежної сигналізації та 0,15м від приладів центрального водяного опалення.
Засоби протипожежного захисту слід утримувати у справному стані. Усі працівники повинні вміти користуватись наявними вогнегасниками, іншими первинними засобами пожежогасіння, знати місце їх знаходження. Відстань від найбільш віддаленого місця приміщення до місця вогнегасника не повинна перевищувати 20м.
У службових приміщеннях не допускається:
- влаштовувати тимчасові електромережі, прокладати електричні проводи безпосередньо по горючій основі, експлуатувати світильники зі знятими ковпаками (розсіювачами);
- захаращувати підступи до засобів пожежогасіння;
- курити, використовувати легкозаймисті рідини;
- проводити вогневі, зварювальні та інші роботи без спеціального дозволу;
- вмикати електронагрівальні прилади (чайники, кип’ятильники тощо) без негорючих підставок та в місцях. де їх використання не передбачено (або заборонено) керівником (власником).
Відповідальний за протипожежний стан службових приміщень після закінчення роботи зобов’язаний:
-оглянути приміщення. переконатись у відсутності порушень , що можуть призвести до пожежі;
-вимкнути освітлення електроживлення приладів та обладнання винятком електрообладнання, яке за вимогами технології повинно працювати цілодобово).
3. Обов’язки та дії працівників у разі пожежі
У випадку пожежі терміново повідомити пожежну охорону по телефону:
101, 2-18-09 ( з мобільного теж 101 )
вказати при цьому адресу, кількість поверхів, місце виникнення пожежі, наявність людей своє прізвище.
Організувати евакуацію людей та матеріальних цінностей.
Повідомити про виникнення пожежі адміністрацію та чергового (за його наявності).
Вимкнути у разі необхідності струмоприймачі та вентиляцію.
Розпочати гасіння пожежі наявними первинними засобами пожежогасіння.
Організувати зустріч підрозділів пожежної охорони та надати їм консультаційну та іншу допомогу в процесі гасіння пожежі.

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області
вівторок, 16 грудня 2014 р.

Проведено Всеукраїнський тиждень права

З 08 по 13 грудня 2014 року були проведені заходи в рамках Всеукраїнського тижня права, направлені на популяризацію правових знань серед населення, присвячені прийняттю 10.12.1948 року на 183 Генеральній Асамблеї ООН Загальної декларації прав людини.
Зокрема, 08.12.2014 року в Червоненській ЗОШ І-ІІІ ст. перед учнями 11 кл. було прочитано лекцію на тему «Права людини щодо вільного вибору трудової діяльності, порядок відкриття бізнесу».
09.12.2014 року з працівниками та учнями комунального закладу Андрушівскої міської ради «Станція юних техніків» проведено бесіду на тему «Права людини щодо вільного володіння нерухомим майном», в Андрушівській ЗОШ І-ІІІст. №1 з учнями 9-10 кл. проведено засідання лекторію для старшокласників на тему «Загальна декларація прав людини: історія створення», з працівниками Андрушівської ОДПІ проведено бесіду на тему «Захист прав людини в сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно».
10.12.2014 року в Червоненській ЗОШ І-ІІІст. перед учнями 8-11 кл. було проведено виступ на тему «Загальна декларація прав людини – перший каталог прав людини».
11.12.2014 року в Гальчинській сільській раді з членами виконкому проведено бесіду на тему «Порядок державної реєстрації речових прав на нерухоме майно».
12.12.2014 року проведено заняття з вчителями правознавства шкіл району на тему «Реалізація та захист прав людини», в Андрушівській районній бібліотеці перед учнями 10 класів Андрушівської гімназії проведено виступ на тему «Загальна декларація прав людини», в районній газеті «Новини Андрушівщини» надруковано статтю начальника управління Сірої В.В. на тему «Загальна декларація прав людини».
В Андрушівській, Старокотельнянській гімназіях, Новоівницькій, Івницькій ЗОШ І-ІІІ ст. організовано круглий стіл серед старшокласників на тему: „Конституція України – Основний Закон держави”, в Андрушівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Малоп’ятигірській, Антопільській ЗОШ І-ІІ ст, Глинівецькій, Степківській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено брейн - ринг на тему: „Ми маємо знати свої права”. В навчальних закладах району проведено конкурс творчих робіт „Мої права та обов’язки”.
В Зарубинецькій, Червоненській, Іванківській, Бровківській, Гальчинській, Павелківській, Городківській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено бесіди „З історії державних символів”, „Конвенція ООН про права дитини”.
В Андрушівській, Волицькій, Крилівській ЗОШ І-ІІ ст. відбулись позакласні заходи „Чи знаєш ти свої права?”, „Права і обов’язки громадян”. В шкільних бібліотеках організовано постійнодіючу виставку літератури правового змісту, конкурс малюнків на тему: „Право в житті людини”, конкурс стінгазет „Правове виховання молоді”.
В Андрушівській, Волицькій, Крилівській ЗОШ І-ІІ ст, відбулись позакласні заходи „Що вам відомо про права дитини”, „Права і обов’язки громадян”. В шкільних бібліотеках організовано виставки літератури правового змісту, організовано конкурси малюнків на тему: „Право в житті людини”, конкурс стінгазет на тему: „ Правове виховання молоді”.
В навчальних закладах району проведено конкурс творчих робіт „ Мої права та обов’язки”, класні керівники провели години спілкування, правові тренінги, класні години з даної тематики. В кабінетах історії в рамках тижня права організовано інформаційні полички.

понеділок, 8 грудня 2014 р.

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області інформує

Протягом жовтня-листопада 2014 року проходив «Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності» в якому взяли участь всі ЗОШ та ДНЗ м. Андрушівки та Андрушівського р-ну. За що хочемо подякувати всім учасникам та ще раз нагати правила пожежної безпеки!

БАТЬКИ – задумайтесь над цим!

За 11 місяців 2014 року в Андрушівському районі виникло 59 пожеж,– у вогні загинуло 2 особи та 1 травмований (на щастя діти не постраждали).
Біда найчастіше трапляється там, де батьки залишають без нагляду своїх дітей, забувають про те, що вони можуть, знайти сірники чи запальнички.
Враховуючи вищенаведене, та з метаю проведення цілеспрямованої профілактичної роботи щодо попередження надзвичайних подій та ситуацій за участю дітей ПОПЕРЕДЖАЄМО:

- шановні батьки, не залишайте без нагляду на тривалий час своїх малолітніх дітей;
- такі небезпечні предмети, як сірники та запальнички, зберігайте лише в місцях недоступних для малечі;
- не дозволяйте дітям без вашого контролю запалювати свічки, керосинові лампи;
- забороняйте їм привабливі та водночас небезпечні забави з петардами, саморобними хлопавками та іншими вогненебезпечними предметами. Є ігри набагато цікавіші та змістовніші.

Дотримання правил пожежної безпеки під силу кожному! Зробіть все залежне від вас, щоб зберегти своє майно і життя від вогню!

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області

Проведено профілактичну акцію «Ехо»

З 1 листопада по 1 грудня цього року Андрушівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводив районну профілактичну акцію «ЕХО». Мета даної акції - проведення заходів щодо просвітницької роботи, спрямованої на профілактику поширення ВІЛ/СНІДу та інших соціально-небезпечних хвороб серед сімей та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також - привернення уваги до проблем захворювання на туберкульоз, поширення алкоголізму, наркоманії, правопорушень та злочинності у дитячому та молодіжному середовищі. Пріоритетними категоріями осіб, охоплених акцією, стали діти, молодь та члени сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, в тому числі: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, молодь та неповнолітні, засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.
Під час акції були проведені тренінгові заняття на тему: «Хочеш довше жити – кидай курити!», «Проблеми ВіЛ/СНІДу», «Вплив алкоголю на організм людини», «Проблема СНІДу стосується кожного», « Сила звичок», «Молодь і алкоголь», «Захисти себе від туберкульозу», а також розповсюджена соціальна реклама волонтерами центру: буклети та листівки «Туберкульоз – загроза реальна!», «ВІЛ через дружбу не передається».

Тетяна Гриневич, головний спеціаліст АРЦСССДМ

Андрушівський РС ДСНС України застерігає

В осінньо-зимовий період різко збільшується кількість пожеж, які виникають у житловому секторі. Однією з основних причин загоряння є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
За статистикою в осінньо-зимовий період різко збільшує кількість пожеж - опалювальний сезон створює реальну пожежну небезпеку внаслідок використання різних опалювальних приладів.
Тільки за останні два місяці в Андрушівському районі сталося вісім пожеж, в зв’язку з порушенням правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.
У зв’язку з систематичним виникненням пожеж в осінньо-зимовий період, Андрушівський районний сектор застерігає:
під час експлуатації пічного опалення не допускається:

• залишати печі, які топляться, без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям;
• користуватися печами й осередками вогню, які мають тріщини;
• розміщати паливо й інші горючі речовини і матеріали безпосередньо перед топковим отвором;
• зберігати не загашені вуглини та золу в металевому посуді, встановленому на дерев'яній підлозі або горючій підставці;
• сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;
• застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті рідини; топити вугіллям, коксом і газом печі, не пристосовані для цієї мети;
• використовувати для опалення дрова, довжина яких перевищує розміри топки;
• здійснювати топлення печей з відкритими дверцятами топки;
• використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи;
• прокладати димоходи опалювальних печей поверхнею горючих основ;
• здійснювати топку печей під час проведення у приміщеннях масових заходів;
• закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо;
• зберігати у приміщенні запас палива, який перевищує добову потребу;
• використовувати для димових труб азбестоцементні й металеві труби, влаштовувати глиноплетені та дерев'яні димоходи.

неділю, 7 грудня 2014 р.

Шановні працівники органів місцевого самоврядування, депутати!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня місцевого самоврядування. Подальший розвиток та вдосконалення місцевого самоврядування і регіональної політики повинні стати запорукою збереження миру і злагоди в українському суспільстві, потужним стимулом для економічного зростання, підвищення добробуту людей, істотних змін на краще в усіх сферах нашого життя. У складний час сьогодення саме місцеве самоврядування має стати стабілізуючим інститутом влади, позиція якого — бути з народом і відстоювати його інтереси.
Вітаю працівників та ветеранів органів місцевого самоврядування, депутатів рад усіх рівнів зі святом. Щастя і здоров'я, добра, наснаги та енергії всім Вам ! Нехай щира людська вдячність та повага будуть Вашою нагородою за нелегку, не завжди вдячну і зовні непомітну працю, а любов та підтримка близьких зігрівають Ваші серця серед щоденних турбот.
Хай Ваші професійність і досвід, а також творче ставлення до виконання своїх обов'язків сприяють розбудові нашої держави!

З повагою Голова Андрушівської районної ради
В.В.Костик

пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

Школярі з Андрушівського району передали новорічні подарунки військовим

В актовій залі Червоненської школи Андрушівського району 4 грудня відбувся концерт на підтримку українських військових.

Талановиті школярі та їх вчителі виконували зворушливі сучасні пісні про війну, розповідали вірші та танцювали.

Серед глядачів у залі були не лише жителі села, але й учасники АТО, які приїхали у відпустку.

До речі, це не перший захід в селищі, який організовують на підтримку бійців.

Селяни ще в квітні розпочали збір речей та коштів для військових. Адже на сході України наразі перебуває понад 30 осіб з селища Червоне. Серед їх земляків є й поранений Роман Огурківський.

Підтримують захисників, як дорослі, так і малі. Зокрема, школярі потурбувалися про новорічні подарунки для військових – листівки, малюнки, цукерки, печиво та інші харчові продукти.

На концерт також завітали житомирські волонтери Марія Уланова та Тетяна Докиль й представники батальйону оборони краю «Полісся».

Зі сцени актової зали Тетяна Докиль побажала усім миру та доброботу та висловила слова вдячності селянам, які постійно допомагають військовим.

Зібрані селянами 2 675 гривень та новорічні подарунки від дітей бійці батальйону «Полісся» вже найближчим часом передадуть на передову.

понеділок, 1 грудня 2014 р.

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області інформує

Протягом жовтня-листопада 2014 року проходив «Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності» в якому взяли участь всі ЗОШ та ДНЗ м. Андрушівки та Андрушівського р-ну. За що хочемо подякувати всім учасникам та ще раз нагати правила пожежної безпеки!
БАТЬКИ – задумайтесь над цим!
За 11 місяців 2014 року в Андрушівському районі виникло 59 пожеж,– у вогні загинуло 2 особи та 1 травмований (на щастя діти не постраждали).
Біда найчастіше трапляється там, де батьки залишають без нагляду своїх дітей, забувають про те, що вони можуть, знайти сірники чи запальнички.
Враховуючи вищенаведене, та з метаю проведення цілеспрямованої профілактичної роботи щодо попередження надзвичайних подій та ситуацій за участю дітей ПОПЕРЕДЖАЄМО:
-шановні батьки, не залишайте без нагляду на тривалий час своїх малолітніх дітей;
-такі небезпечні предмети, як сірники та запальнички, зберігайте лише в місцях недоступних для малечі;
-не дозволяйте дітям без вашого контролю запалювати свічки, керосинові лампи;
-забороняйте їм привабливі та водночас небезпечні забави з петардами, саморобними хлопавками та іншими вогненебезпечними предметами. Є ігри набагато цікавіші та змістовніші.
Дотримання правил пожежної безпеки під силу кожному! Зробіть все залежне від вас, щоб зберегти своє майно і життя від вогню!

Андрушівський РС Управління ДСНС України у Житомирській області

Архів блогу